Ez a kispapír volt március sztárja a magyar tőzsdén
Üzlet

Ez a kispapír volt március sztárja a magyar tőzsdén

Portfolio
65 ezer pont felett, 65 384,6 ponton zárta a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX a márciusi hónapot, amely ugyan februárhoz képest enyhe, 0,8 százalékos csökkenés, de továbbra is történelmi magasságot jelent. Nagyságrendileg az azonnali részvénypiac forgalma is tartotta a februári szintet – 219,6 milliárd forintot tett ki, amely napi átlagban 11,6 milliárd forintnak felel meg. A legnépszerűbb részvények listájának élén az OTP Bank, a Richter Gedeon és a MOL zárt, 128,9, 42,6 és 23,3 milliárd értékű forgalommal, míg a brókercégek közül a Wood & Company, a Concorde és az ERSTE emelkedett ki. A hónapot mindemellett többek között a Delta Technologies csengetése és a BÉT Mentor életre hívása színesítették.

A nemzetközi piacot visszafogott emelkedés jellemezte a hónapban, ugyanakkor a tengerentúli indexek közül az S&P 500, Európában pedig a német vállalatok teljesítményét mutató DAX is csúcsokat ért el. Kiemelt figyelem övezte az amerikai jegybank kamatdöntését, végül azonban nem módosított a kamatszinten a Fed. Szektorok szintjén a hadiipar volt a hónap slágerágazata, a kakaó pedig a slágerterméke, amely a húsvéti időszakra vezethető vissza.

A hazai tőkepiacon szintén konszolidált mozgás volt tapasztalható, a BUX index márciusban is tartotta 65 ezer pont feletti szintjét. Végül 65 384,6 ponton zárt, amely -0,8 százalékos konszolidáció a februári záróértékhez. A napi záróértékeket tekintve ugyanakkor március is hozott csúcsdöntést: március 12-én 66 455 ponttal zárt a mutató.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A kibocsátók között márciusban is az OTP Bank részvényeivel zajlott a legnagyobb, 128,9 milliárd forint értékben a kereskedés. A bankpapírt a Richter Gedeon és a MOL követte, 42,6 milliárd, illetve 23,3 milliárd forinttal.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A közepes kapitalizációval rendelkező vállalatok közül a BIF zárt különösen erős hónapot, az ingatlantársaság árfolyama 51,7 százalékos növekedésen van túl.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A hónap során a BÉT szimbolikus csengője is megszólalt, amelynek apropóját a Delta Technologies kamatozó részvénysorozatának bevezetése adta. Fontos piacfejlesztési mérföldkő továbbá a BÉT Mentor meghirdetése, amelyre egy vállalatfejlesztéssel kapcsolatos rendezvényen került sor. A BÉT Mentor keretében a Tőzsde az elmúlt évek sikereit és tapasztalatait felhasználva teszi elérhetővé a középvállalati szolgáltatásait.

forgalom

A befektetési szolgáltatók között a Wood & Company zárt az élen 110,0 milliárd forinttal, akit a Concorde és az ERSTE követett, 91,3 és 89,3 milliárd forinttal.

2024. márciusi duplikált részvényforgalom
Brókercég Forgalom(milliárd forint) Részesedés (%)
Wood 110,0 25,0%
Concorde 91,3 20,8%
Erste 89,3 20,3%
Patria 51,2 11,7%
OTP 34,4 7,8%
Equilor 19,4 4,4%
Raiffeisen Bank International 17,8 4,0%
Raiffeisen Bank Zrt. 6,5 1,5%
CIB Bank 6,0 1,4%
MBH Befektetési Bank 5,5 1,3%
Első tíz összesen 431,4 98,2%
Teljes forgalom 439,2 100,0%
Forrás: BÉT, Portfolio    
     
befszolg

Az árupiac visszafogott hónapot zárt: az összforgalom 182 millió forintot tett ki.

Címlapkép forrása: Portfolio

RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
Már a gépek irányítják a tőzsdéket