Így bukott több mint egymilliárd dollárt alig egy nap alatt Donald Trump
Üzlet

Így bukott több mint egymilliárd dollárt alig egy nap alatt Donald Trump

Portfolio
A Truth Social tulajdonosának, a Trump Media & Technology Groupnak a részvényei több mint 20 százalékot estek hétfőn, miután a vállalat 2023-as pénzügyi éve jócskán elmaradt a várttól. Az események hatására a cég többségi tulajdonosának, Donald Trumpnak több mint 1 milliárd dollárral csökkent a vagyona - írja a CNN.

A Trump Media & Technology Group, amely a Truth Social platform tulajdonosa, jelentős veszteségekről számolt be hétfőn a 2023-as pénzügyi évre vonatkozóan: a vállalat több mint 58 millió dolláros veszteséget jelentett, ami éles ellentétben áll a 2022-es 50,5 millió dolláros nyereséggel. Ezenkívül a cég bevételi teljesítménye alacsony maradt, mindössze 4,1 millió dollár bevételt realizálva az év során. Ez a szám bár növekedést mutat a 2022-es 1,5 millió dollárhoz képest, de mégis messze elmarad a várakozásoktól.

Különösen a negyedik negyedév alakult aggasztóan a bevételek szempontjából: az előző évihez képest 39 százalékos volt a visszaesés.

A Truth Social pénzügyi helyzetét tovább súlyosbítja az aktív felhasználók számának csökkenése. A Similarweb adatok szerint az amerikai aktív felhasználók száma februárban csaknem felére esett vissza az előző évhez képest.

Annak ellenére, hogy a vállalat jelenleg nehézségekkel küzd és kevés bevételt termel, piaci értékét pénteki záró árfolyamon mégis akár 11 milliárd dollárra is becsülték, ami a hétfői kereskedés végére 8,8 milliárd dollárra csökkent.

A CNN számításai szerint Donald Trump vagyona a hétfői esés következtében több mint 1 milliárd dollárral zuhant.

A Trump Media árfolyam a hétfő kereskedés során 21,5 százalékkal került lejjebb.

djt

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

És ha kikapcsolják az internetet?!

HOLD After Hours. Problémamegoldó podcastünk újabb fejezetében Szabó Dáviddal tárjuk fel a bitcoin, az avokádók, a kapitalizmus, az AI, a négynapos munkahét és Rosenberg összes baját.... Th

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bejelentette az IDF: megindult az Izrael elleni támadás

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
izrael-izraeli-zaszlo