Így bukott több mint egymilliárd dollárt alig egy nap alatt Donald Trump
Üzlet

Így bukott több mint egymilliárd dollárt alig egy nap alatt Donald Trump

Portfolio
A Truth Social tulajdonosának, a Trump Media & Technology Groupnak a részvényei több mint 20 százalékot estek hétfőn, miután a vállalat 2023-as pénzügyi éve jócskán elmaradt a várttól. Az események hatására a cég többségi tulajdonosának, Donald Trumpnak több mint 1 milliárd dollárral csökkent a vagyona - írja a CNN.

A Trump Media & Technology Group, amely a Truth Social platform tulajdonosa, jelentős veszteségekről számolt be hétfőn a 2023-as pénzügyi évre vonatkozóan: a vállalat több mint 58 millió dolláros veszteséget jelentett, ami éles ellentétben áll a 2022-es 50,5 millió dolláros nyereséggel. Ezenkívül a cég bevételi teljesítménye alacsony maradt, mindössze 4,1 millió dollár bevételt realizálva az év során. Ez a szám bár növekedést mutat a 2022-es 1,5 millió dollárhoz képest, de mégis messze elmarad a várakozásoktól.

Különösen a negyedik negyedév alakult aggasztóan a bevételek szempontjából: az előző évihez képest 39 százalékos volt a visszaesés.

A Truth Social pénzügyi helyzetét tovább súlyosbítja az aktív felhasználók számának csökkenése. A Similarweb adatok szerint az amerikai aktív felhasználók száma februárban csaknem felére esett vissza az előző évhez képest.

Annak ellenére, hogy a vállalat jelenleg nehézségekkel küzd és kevés bevételt termel, piaci értékét pénteki záró árfolyamon mégis akár 11 milliárd dollárra is becsülték, ami a hétfői kereskedés végére 8,8 milliárd dollárra csökkent.

A CNN számításai szerint Donald Trump vagyona a hétfői esés következtében több mint 1 milliárd dollárral zuhant.

A Trump Media árfolyam a hétfő kereskedés során 21,5 százalékkal került lejjebb.

djt

Címlapkép forrása: Shutterstock

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehullt a lepel Oroszország harckocsijairól - Ez lesz majd, ami eldöntheti a háborút?
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Paks 2: példátlan egyetemi összefogással enyhítenék a szakemberhiányt