Csúnya lett a zárás az amerikai tőzsdéken
Üzlet

Csúnya lett a zárás az amerikai tőzsdéken

Portfolio
Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés kedd reggel, ezt követően Európában délutánra kisebb mínuszba fordultak a tőzsdék. Amerikában csúnya jelentősebb esés volt látható, miután emelkedtek a kötvényhozamok és a kamatvágással kapcsolatos várakozások is mérséklődnek. A nagypapírok közül a Tesla 7 százalékos mínuszban is járt, miután a cég a tavalyi negyedik negyedévhez képest az első negyedévben 20 százalékkal kevesebb autót adott el.
Megosztás

Csúnya lett a zárás

Nem sikerült érdemben javítaniuk az amerikai tőzsdékben, bár a napon belüli mélypontokhoz képest feljebb zártak az indexek: a Dow 1 százalékos mínuszban fejezte be a napot, míg az S&P 500 0,7 százalékot esett, a Nasdaq pedig 1 százalékos gyengüléssel zárt.

spx042222
Megosztás

Gyengélkednek az amerikai tőzsdék

Lassan a zárás felé közeledve sem tudnak javítani az amerikai tőzsdék, a Dow 1,2 százalékos mínuszban van, míg az S&P 500 0,9 százalékot gyengült, a Nasdaq pedig 0,1 százalékkal került lejjebb. A múlt hét végi inflációs adatokat és néhány erős hétfői gazdasági adatot követően emelkedni kezdtek a kötvényhozamok, és csökkent a Fed júniusi kamatcsökkentésének esélye. A 10 éves amerikai állampapírhozam november 28. óta a legmagasabb szintre ugrott.

spx04022
Megosztás

Megszólalt a kamatvágásról a clevelandi Fed elnöke

Loretta Mester, a clevelandi Federal Reserve elnöke szerint várható idén kamatcsökkentés, bár a májusi ülésen ez még nem történik meg; hosszú távon azonban magasabb kamatszintre számít, mint korábban várták - számolt be a CNBC.

Megszólalt a kamatvágásról a clevelandi Fed elnöke
Megosztás

Esnek az amerikai tőzsdék

Továbbra is negatív hangulat uralkodik az amerikai tőzsdéken, a Dow 1,2 százalékos mínuszban van, míg az S&P 500 1 százalékkal került lejjebb, a Nasdaq pedig 1,3 százalékot esett.

spx0402
Megosztás

Nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank nyeresége, jön a közgyűlés

Kimagasló eredménnyel zárta 2023-at az MBH Jelzálogbank a volatilis piaci környezet ellenére: adózás előtti eredménye két és félszeresére, 7,4 milliárd forintra nőtt. Az auditált pénzügyi jelentés szerint a hitelintézet mérlegfőösszege az egy évvel korábbi szintről 11,4 százalékkal 906,6 milliárd forintra emelkedett, és erősítette helyét a jelzálogbank a magyar jelzálogpiacon. A társaság április 24-én tartja éves rendes közgyűlését.

Nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank nyeresége, jön a közgyűlés
Megosztás

Drámai számokat közölt a Tesla, szétverik a részvényt

Nem túlzás azt állítani, hogy drámai első negyedéves értékesítési számokat közölt a Tesla kedden, ugyanis a tavalyi negyedik negyedévhez képest 20 százalékkal kevesebb autót szállított ki a gyártó. A számokat látva a befektetők adni kezdték a részvényt, már több mint 8 százalékos mínuszban is volt a Tesla árfolyama.

Drámai számokat közölt a Tesla, szétverik a részvényt
Megosztás

Csúnya mínuszban Amerika

A vezető amerikai részvényindexek közül a Nasdaq 1,5, a Dow és az S&P 500 pedig egyaránt 1 százalékos mínuszban van a nyitást követően. Az esés hátterében a kötvényhozamok emelkedése, és a kamatvágással kapcsolat várakozások mérséklődése áll.

dow0402
Megosztás

Ez a kispapír volt március sztárja a magyar tőzsdén

65 ezer pont felett, 65 384,6 ponton zárta a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX a márciusi hónapot, amely ugyan februárhoz képest enyhe, 0,8 százalékos csökkenés, de továbbra is történelmi magasságot jelent. Nagyságrendileg az azonnali részvénypiac forgalma is tartotta a februári szintet – 219,6 milliárd forintot tett ki, amely napi átlagban 11,6 milliárd forintnak felel meg. A legnépszerűbb részvények listájának élén az OTP Bank, a Richter Gedeon és a MOL zárt, 128,9, 42,6 és 23,3 milliárd értékű forgalommal, míg a brókercégek közül a Wood & Company, a Concorde és az ERSTE emelkedett ki. A hónapot mindemellett többek között a Delta Technologies csengetése és a BÉT Mentor életre hívása színesítették.

Ez a kispapír volt március sztárja a magyar tőzsdén
Megosztás

Esés jöhet Amerikában

A határidős részvényindexek jelenlegi állása szerint a Dow Jones 0,6, a Nasdaq 0,5, az S&P 500 pedig 0,4 százalékos mínuszban nyithat.

Megosztás

Így bukott el több mint egymilliárd dollárt alig egy nap alatt Donald Trump

A Truth Social tulajdonosának, a Trump Media & Technology Groupnak a részvényei több mint 20 százalékot estek hétfőn, miután a vállalat 2023-as pénzügyi éve jócskán elmaradt a várttól. Az események hatására a cég többségi tulajdonosának, Donald Trumpnak több mint 1 milliárd dollárral csökkent a vagyona - írja a CNN.

Megosztás

Új korszak kezdődik a General Electricnél

A General Electric bejelentette, hogy véget ért a vállalat három részre való szétválásának folyamata, ami egy új fejezetet nyit az amerikai ipari óriás történetében.

Új korszak kezdődik a General Electricnél
Megosztás

A Mol és az OTP húzza a magyar tőzsdét

A kereskedési idő felénél a Mol és az OTP emelkedésének köszönhetően felülteljesít a magyar tőzsde a nemzetközi átlaghoz viszonyítva.

A Mol és az OTP húzza a magyar tőzsdét
Megosztás

Esnek a kriptovaluták – Most érdemes beszállni?

A márciusi rali után hangulatromlással indul az április a kriptovaluták piacán. A mostani esés elsősorban a dollár erősödésének tudható be. Ennek apropóján pedig megnéztük, hogy hol lehet érdemes a beszálláson gondolkodni legnépszerűbb coinok esetében.

Esnek a kriptovaluták – Most érdemes beszállni?
Megosztás

Emelkedik a Waberer's is

A Waberer's árfolyama 3,8 százalékos pluszban van ma délelőtt.

wab0402

A mostani emelkedés ellenére meglehetősen alacsony a forgalom a Waberer's részvényeiben: a kereskedés eddigi részében mindössze 15,3 millió forint értékben cseréltek gazdát a cég papírjai.

Képernyőkép 2024-04-02 105755
Megosztás

Egyre fentebb az Alteo

Az Alteo árfolyama már 5,8 százalékos pluszban van.

alteo04022

A forgalom is kiemelkedő: a kereskedés eddigi részében már több mint 56 millió forint értékben cseréltek gazdát a cég részvényei, amivel az Alteo jelenleg a 3. legforgalmasabb részvény a BÉT-en.

forgalom
Megosztás

Újra beindulnak az akvizíciók az Opusnál - Egy új üzletág születhet

Stabil teljesítményt mutatott az Opus Global a negyedik negyedévben, a teljes 2023-as évet tekintve pedig jelentős növekedésről számolt be a cégcsoport mind a bevételek, mind a főbb eredménysorok tekintetében. A cég ma reggel publikált éves jelentésével egyidőben közzétette hosszútávú stratégiáját is, amelyben javuló eredményességet, osztalékfizetést, saját részvények vásárlását, újabb akvizíciókat és egy ötödik ágazat kiépítését ígéri a cég a következő évekre.

Újra beindulnak az akvizíciók az Opusnál - Egy új üzletág születhet
Megosztás

Folytatódik az emelkedés a kontinens vezető börzéin

A nyitást követően a FTSE 0,5, a DAX és a CAC pedig egyaránt 0,3 százalékos emelkedésben van.

dax0402
Megosztás

Tovább tépik az Alteót!

Az Alteo árfolyama 5 százalékos pluszban van a reggeli nyitást követően, ezzel a papír új történelmi csúcsra emelkedett.

Az emelkedés még azt követően kezdődött csütörtökön, hogy a cég bejelentette, hogy igazgatósága az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként.

alteo0402
Megosztás

A Richter húzza a magyar tőzsdét kedd reggel

A reggeli nyitást követően a Richter teljesít legjobban a hazai nagypapírok közül, a midcapek piacán pedig az Alteo vezeti az emelkedést.

A Richter húzza a magyar tőzsdét kedd reggel
Megosztás

Új részvény-visszavásárlási programot jelentett be a UBS

Április 3-án, szerdán kezdődő kétéves részvény-visszavásárlási akciójában 2 milliárd dollárnyi papírt venne vissza a jelenleg is futó visszavásárlási program 1 milliárd dollárján túl a UBS. A társaság piaci kapitalizációja jelenleg mintegy 98 milliárd dollár.

Új részvény-visszavásárlási programot jelentett be a UBS
Megosztás

Iránykereséssel indulhat a nap

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Vegyesen zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,6 százalékot esett, a S&P 500 0,2 százalék mínuszban zárt, míg a Nasdaq 0,2 százalékkal került feljebb.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,27 százalékkal került feljebb, a Hang Seng 2,57 százalékos pluszban áll, míg a CSI 300 1,68 százalékos mínuszban van.
  • Jó hangulatban nyithatnak az európai tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 0,21, a CAC 0,07, a FTSE pedig 0,57 százalékot emelkedhet.
  • Eséssel nyithatnak az amerikai tőzsdék, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a Dow Jones 0,34 százalékkal kerülhet lejjebb, a S&P 500 0,18 százalék mínuszban nyithat, míg a Nasdaq 0,15 százalékot eshet.

Mi várható makro fronton?

Ma jön az igazi adatdömping: a nemzetgazdaság pénzügyi számlái az MNB jóvoltából, ipari termelői árak, külkereskedelem, kormányzati egyenleg a KSH közlésében. Külföldön is eseménydús nap lesz: érkezik például a német inflációs adat, az amerikai gyáripari megrendelések alakulása, valamint a nyitott álláshelyek legfrissebb, februári alakulása.

2024. április 1-7. makronaptár
Magyar makrogazdaság
április 2. kedd 8:30 MNB Pénzügyi számlák Q4
április 2. kedd 8:30 KSH Ipari termelői árak febr.
április 2. kedd 8:30 KSH Külkereskedelem (második becslés) jan.
április 2. kedd 8:30 KSH A kormányzati szektor egyenlege 2023
április 2. kedd 9:00 MLBKT BMI márc.
április 2. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
április 4. csütörtök 8:30 KSH Külkereskedelmi termékforgalom (első becslés) febr.
április 5. péntek 8:30 KSH Ipar (első becslés) febr.
április 5. péntek 8:30 KSH Kiskereskedelem febr.
április 5. péntek 8:30 MNB Hitelintézeti mérlegek márc.
április 5. péntek 8:30 MNB Kamatstatisztikák febr.
Nemzetközi makrogazdaság
április 1. hétfő 3:45 Kína Caixin BMI (feldolg) márc.
április 1. hétfő 16:00 USA ISM BMI márc.
április 2. kedd 14:00 Németo. Infláció márc.
április 2. kedd 16:00 USA Gyáripari megrendelések febr.
április 2. kedd 16:00 USA Nyitott álláshelyek febr.
április 3. szerda 3:45 Kína Caixin BMI (szolg.) márc.
április 3. szerda 11:00 EU Infláció márc.
április 3. szerda 14:15 USA ADP munkanélküliség márc.
április 3. szerda 16:00 USA ISM BMI (szolg.) márc.
április 4. csütörtök 11:00 EU  Termelői árak febr.
április 4. csütörtök 13:30 EU EKB-jegyzőkönyv  
április 4. csütörtök 13:30 USA Elbocsátások márc.
április 5. péntek 8:00 Németo. Gyáripari megrendelések febr.
április 5. péntek 11:00 EU Kiskereskedelem febr.
április 5. péntek 14:30 USA Munkanélküliség márc.
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 18,9 százalékos elmozdulással a Nikkei index áll az élen, a sereghajtó 3,0 százalékos eséssel a Hang Seng index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 31,5 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 4,7 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta a WTI árfolyama már 17,6 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 39 566,85 -0,6% 0,6% 1,2% 5,0% 18,9% 50,7%
S&P 500 5 243,77 -0,2% 0,5% 2,1% 9,9% 27,6% 82,9%
Nasdaq 18 293,2 0,2% 0,1% -0,1% 8,7% 38,8% 144,6%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 39 803,09 -1,4% -1,5% -0,3% 18,9% 41,9% 85,1%
Hang Seng 16 541,42 0,0% 0,4% -0,3% -3,0% -18,9% -44,0%
CSI 300 3 595,65 1,6% 2,0% 1,6% 4,8% -11,2% -9,5%
Európai részvényindexek              
DAX 18 492,49 0,0% 1,3% 4,3% 10,4% 18,3% 58,3%
CAC 8 205,81 0,0% 0,7% 3,4% 8,8% 12,1% 51,8%
FTSE 7 952,62 0,0% 0,4% 3,5% 2,8% 4,2% 8,7%
FTSE MIB 34 750,35 0,0% 0,3% 5,5% 14,5% 28,2% 61,5%
IBEX 11 074,6 0,0% 1,1% 10,0% 9,6% 20,0% 18,6%
Régiós részvényindexek              
BUX 65 384,6 0,0% 0,4% -1,2% 7,9% 54,5% 55,5%
ATX 3 535,79 0,0% 1,1% 4,7% 2,9% 10,2% 14,9%
PX 1 515,16 0,0% 1,8% 3,7% 7,2% 12,0% 39,7%
WIG20 82 745,56 0,0% 3,3% 0,7% 5,5% 41,2% 37,1%
Magyar blue chipek              
OTP 16 800 0,0% -0,3% -3,6% 6,3% 68,3% 31,6%
Mol 2 960 0,0% 1,4% 1,2% 4,7% 15,4% -10,8%
Richter 9 260 0,0% -0,1% -3,8% 5,8% 26,4% 72,1%
Magyar Telekom 897 0,0% 0,6% 6,4% 31,5% 124,0% 93,9%
Nyersanyagok              
WTI 84,54 0,7% 2,6% 4,5% 17,6% 11,7% 37,3%
Brent 87,42 0,0% 0,6% 3,8% 12,5% 9,6% 26,8%
Arany 2 235,12 0,9% 2,7% 7,8% 8,2% 13,1% 73,0%
Ezüst 25,03 0,9% 1,2% 8,3% 3,2% 3,6% 65,1%
Devizák              
EURHUF 394,2500 0,1% -0,7% 0,2% 3,1% 3,7% 22,6%
USDHUF 366,9319 0,6% 0,1% 1,1% 6,0% 4,8% 28,0%
GBPHUF 461,5249 0,2% -0,3% 0,3% 4,6% 6,8% 22,8%
EURUSD 1,0745 -0,5% -0,9% -0,8% -2,7% -1,1% -4,2%
USDJPY 151,3450 0,0% -0,1% 0,8% 7,3% 13,7% 36,1%
GBPUSD 1,2563 -0,6% -0,6% -0,7% -1,5% 1,6% -4,4%
Kriptovaluták              
Bitcoin 69 699 -0,3% -0,3% 11,6% 57,7% 144,8% 1 585,0%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 4,33 2,8% 1,7% 3,3% 11,9% 24,2% 73,2%
10 éves német állampapírhozam 2,27 0,0% -3,4% -5,1% 13,7% -1,0% -9 196,0%
10 éves magyar állampapírhozam 6,82 0,0% 1,6% 6,7% 15,0% -20,6% 127,3%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
befektető befektetés chart részvény tőzsde árfolyam