Vegyesen zártak az amerikai tőzsdék
Üzlet

Vegyesen zártak az amerikai tőzsdék

Portfolio
A tegnapi napon a kamatcsökkentéssel kapcsolatos várakozások mérséklődésével és a kötvényhozamok emelkedésének következtében rég nem látott mínuszban zártak az amerikai tőzsdék. Ezt követően Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés szerda reggel, Európában pedig óvatos emelkedést láthattunk, csakúgy mint az amerikai tőzsdéken.

Ma Magyarországon nem tesznek közzé fontos makroadatot külföldön annál inkább: Az Egyesült Államokban az ADP foglalkoztatottsági mutatói után az ISM BMI szolgáltatószektor béli indexét ismertetik és beszélt Jerome Powell Fed-elnök is. A Dow nem tudott emelkedni, a másik két "nagy" viszont szépen muzsikált.
Megosztás

Vegyes zárás Amerikában

Vegyesen zártak ma az amerikai tőzsdék, a Dow Jones nem tudott feljebb kapaszkodni, de a Nasdaq és az S&P 500 pluszban zártak.

A kereskedést

  • a Dow 0,11%-os mínuszban,
  • az S&P 500 0,11%-os pluszban,
  • a Nasdaq pedig 0,2%-os pluszban zárta.
Megosztás

Kapott egy pofont a Dow

A kereskedés végéhez közelítve elkezdtek lefordulni az amerikai részvénypiacok, a Dow Jones már mínuszban is van. A kereskedők valószínűleg Jerome Powell kamatvágással kapcsolatos kijelentéseit és a tajvani földrengés hatásait reagálják le. Tajvan félvezető-gyártó nagyhatalom, a katasztrófának a globális techszektorra hatása lehet.

dji32
Megosztás

Nincsenek nagy mozgások

Jerome Powell Fed-elnök szavai lendületet adtak az amerikai tőzsdéknek, hiába halogatja az amerikai jegybank a kamatemelést. Powell úgy látja: a gazdasági fundamentumok stabilak, Amerika jól teljesít, egyedül az infláció az, amin még gyúrni kéne.

A mai kereskedésben eddig

  • 0,11%-ot emelkedett a Dow,
  • 0,33%-ot emelkedett az S&P 500,
  • a Nasdaq 0,47%-os pluszban van.
dji20
Megosztás

Óvatos emelkedés Amerikában

Egyelőre óvatos emelkedéssel próbálkoznak a tőzsdék az Egyesült Államokban, közben beszél Jerome Powell Fed-elnök, aki szerint egyelőre még nem elég alacsony az infláció ahhoz, hogy kamatvágást hajtson végre a jegybank.

A mai kereskedésben eddig

  • a Dow 0,08%-os,
  • az S&P 500 0,25%-os,
  • a Nasdaq 0,35%-os pluszban van.
dj2
Megosztás

Elbocsátások jönnek az Amazonnál

Az Amazon megerősítette, hogy számos alkalmazottat elbocsátanak a cég felhőalapú számítástechnikai ágazatának, az AWS-nek a fizikai üzletekkel kapcsolatos technológiai és értékesítési, valamint marketing részlegéről - írta a Cnbc.

Elbocsátások jönnek az Amazonnál
Megosztás

Új csúcsra húzta az OTP a magyar tőzsdét

Szerdán az OTP vezetésével emelkedtek a blue chipek, ennek köszönhetően pedig új történelmi csúcson zárt a BUX.

Új csúcsra húzta az OTP a magyar tőzsdét
Megosztás

Óvatos emelkedés Amerikában

A nyitást követően a Dow Jones 0,3, az S&P 500 0,2, a Nasdaq pedig 0,1 százalékos emelkedésben van.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Árat emel a Spotify, és új csomagok jöhetnek

Több fontos piacán drágít a Spotify, miközben új csomagok és szolgáltatások bevezetését tervezi - közölte a Bloomberg.

Árat emel a Spotify, és új csomagok jöhetnek
Megosztás

A Tesla állítólag már terepszemlét tart Indiában az új gyárhoz

A Tesla tervei szerint ebben a hónapban egy csapatot küld Indiába, hogy felmérje a lehetséges helyszíneket egy 2-3 milliárd dollár értékű elektromosautó-gyár építéséhez, amely az ország autóipari központjainak egyikében kerülhet megvalósításra - tudósított az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva a Financial Times.

A Tesla állítólag már terepszemlét tart Indiában az új gyárhoz
Megosztás

A vártnál erősebb az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai magánszektor munkahelyeinek száma márciusban 2023 júliusa óta a leggyorsabb ütemben bővült, ami az amerikai munkaerőpiac folyamatos élénkülését jelzi - jelentette szerdán az ADP bérszámfejtő cég.

A vártnál erősebb az amerikai munkaerőpiac
Megosztás

Döngeti az ajtót a tőzsdék ősellensége, mi lesz ennek a vége?

A részvénypiacok és az állampapírhozamok nincsenek egymással jó viszonyban, minél magasabbra emelkednek a hozamok, annál nagyobb nyomás nehezedik a részvényekre. Pontosan ugyanez játszódott le tavaly év végén a legutóbbi tőzsdei eséskor és pont ugyanez nyomasztja a piacot most is, ami meglátszik az amerikai tőzsdék április első két kereskedési napján nyújtott teljesítményén. Persze a kötvényhozamok emelkedése mögött is van ok, egészen pontosan az infláció alakulásával és a Fed kamatpályájával kapcsolatos várakozások változása.

Döngeti az ajtót a tőzsdék ősellensége, mi lesz ennek a vége?
Megosztás

Továbbra is az OTP a legerősebb a hazai nagypapírok közül

A kereskedési idő felénél továbbra is az OTP vezeti a blue chipek emelkedését.

Továbbra is az OTP a legerősebb a hazai nagypapírok közül
Megosztás

Engedélyezték a „szervezett bűnözés gazdaságösztönző csomagját" - Milyen lehetőségek nyílnak?

Első ránézésre azt hihetnénk, hogy egy jól megkomponált áprilisi tréfát hozott tető alá a német törvényhozás, pedig nem: április elsejével tényleg legalizálták a kannabisz rekreációs célú, személyes használatra történő termesztését és fogyasztását az országban - ezzel a döntéssel Németország lett a világon a kilencedik állam, ahol nyugodt szívvel termeszthetnek legalább 1-2 szál kendert a lakosok otthonaikban. Óriási fejlemény ez az áprilisi legalizáció a kannabiszipar számára, amely az elmúlt években hatalmasat tudott nőni, már ami a bevételek alakulását illeti. De mi vár a szektorra a jövőben, a németek példájára az Egyesült Államokban is újjáélednek a legalizációs törekvések? Mekkora növekedés vár erre a területre, és ki profitálhat belőle a legnagyobbat? És ami talán a legfontosabb: befektetőként hogyan vehetjük ki a részünket a történetből?

Engedélyezték a „szervezett bűnözés gazdaságösztönző csomagját
Megosztás

Meglepően jól alakul az infláció Európában

Márciusban a várakozásokhoz képest is jól alakult és nagyot csökkent az infláció az eurózónában, ami a gazdaság gyengélkedésével együtt növelheti az esélyét az Európai Központi Bank kamatvágásának.

Meglepően jól alakul az infláció Európában
Megosztás

Nagy lépésre készül a Microsoft a közkedvelt alkalmazásánál - Világszerte érinti a felhasználókat

Globális szinten szétválasztja a Microsoft a Teams üzleti üzenetküldő és videóalkalmazást az Office csomagtól, reagálva ezzel az Európai Bizottság visszajelzéseire a piaci verseny kapcsán - írta a BBC.

Nagy lépésre készül a Microsoft a közkedvelt alkalmazásánál - Világszerte érinti a felhasználókat
Megosztás

Óvatos mozgások a vezető börzéken

A reggeli nyitást követően a DAX 0,2 százalékos pluszban van, a CAC stagnál, a FTSE pedig 0,3 százalékos mínuszban van.

dax0403
Megosztás

Vegyes nyitás a magyar tőzsdén

A reggeli nyitást követően emelkedik az OTP, stagnál a Mol, és kisebb mínuszban van a Richter, illetve a Magyar Telekom is.

Vegyes nyitás a magyar tőzsdén
Megosztás

Ugrik az OTP

A reggeli nyitást követően az OTP a legjobban teljesítő hazai blue chip. A bank részvényeinek árfolyama 0,5 százalékos pluszban van, a mostani emelkedéssel pedig ismét áttörte a jegyzés a 17 000 forintos lélektani szintet.

otp0403
Megosztás

Rossz hírt közölt az Intel, zuhan az árfolyam

Az Intel chipgyártó részlege 7 milliárd dolláros működési veszteséges jelentett, ami jóval magasabb a tavalyi veszteségnél. A hírre az Intel részvényei zuhanni kezdtek a keddi kereskedést követően. 

Rossz hírt közölt az Intel, zuhan az árfolyam
Megosztás

Üzent a Raiffeisen: szabad az út a Strabag-részvények megvásárlása előtt

Gazdát cserélt az az orosz cég, amelytől a Raiffeisen megvásárolná a Strabag építőipari vállalat 28%-át, két lépésben csökkentve a tranzakcióval oroszországi jelenlétét. A bankcsoport közölte: mivel az új tulajdonost nem érintik az Oroszországgal szembeni szankciók, értékelése szerint az engedélyezés előtt álló tranzakció nem sérti a szankciós feltételeket.

Üzent a Raiffeisen: szabad az út a Strabag-részvények megvásárlása előtt
Megosztás

Tovább vette saját részvényeit az OTP

Tovább vette saját részvényeit az OTP kedden, ezúttal több mint 400 millió forint értékben.

Tovább vette saját részvényeit az OTP
Megosztás

Folytatódhat az esés

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Eséssel zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 1 százalék mínuszban zárt, a S&P 500 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,9 százalék mínuszban fejezte be a napot.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,88 százalékos mínuszban áll, a Hang Seng 0,77 százalékos mínuszban van, míg a CSI 300 0,5 százalékkal került feljebb.
  • Eséssel indulhat a nap az európai börzéken, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a DAX 0,22 százalékkal kerülhet feljebb, a CAC 0,11 százalék mínuszban nyithat, míg a FTSE 0,01 százalékkal kerülhet lejjebb.
  • Eséssel nyithatnak az amerikai tőzsdék, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a Dow Jones 0,14 százalékot eshet, a S&P 500 0,14 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq 0,24 százalék mínuszban nyithat.

Mi várható makro fronton?

Ma Magyarországon nem tesznek közzé fontos makroadatot külföldön annál inkább. Érkezik a Caixin BMI Kínából, valamint érkezik az eurózóna inflációs adata is. Az Egyesült Államokban az ADP foglalkoztatottsági mutatóit közlik, este pedig az ISM BMI szolgáltatószektor béli indexét ismertetik.

2024. április 1-7. makronaptár
Magyar makrogazdaság
április 2. kedd 8:30 MNB Pénzügyi számlák Q4
április 2. kedd 8:30 KSH Ipari termelői árak febr.
április 2. kedd 8:30 KSH Külkereskedelem (második becslés) jan.
április 2. kedd 8:30 KSH A kormányzati szektor egyenlege 2023
április 2. kedd 9:00 MLBKT BMI márc.
április 2. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
április 4. csütörtök 8:30 KSH Külkereskedelmi termékforgalom (első becslés) febr.
április 5. péntek 8:30 KSH Ipar (első becslés) febr.
április 5. péntek 8:30 KSH Kiskereskedelem febr.
április 5. péntek 8:30 MNB Hitelintézeti mérlegek márc.
április 5. péntek 8:30 MNB Kamatstatisztikák febr.
Nemzetközi makrogazdaság
április 1. hétfő 3:45 Kína Caixin BMI (feldolg) márc.
április 1. hétfő 16:00 USA ISM BMI márc.
április 2. kedd 14:00 Németo. Infláció márc.
április 2. kedd 16:00 USA Gyáripari megrendelések febr.
április 2. kedd 16:00 USA Nyitott álláshelyek febr.
április 3. szerda 3:45 Kína Caixin BMI (szolg.) márc.
április 3. szerda 11:00 EU Infláció márc.
április 3. szerda 14:15 USA ADP munkanélküliség márc.
április 3. szerda 16:00 USA ISM BMI (szolg.) márc.
április 4. csütörtök 11:00 EU  Termelői árak febr.
április 4. csütörtök 13:30 EU EKB-jegyzőkönyv  
április 4. csütörtök 13:30 USA Elbocsátások márc.
április 5. péntek 8:00 Németo. Gyáripari megrendelések febr.
április 5. péntek 11:00 EU Kiskereskedelem febr.
április 5. péntek 14:30 USA Munkanélküliség márc.
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 19,0 százalékos elmozdulással a Nikkei index áll az élen, a sereghajtó 0,7 százalékos eséssel a Hang Seng index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 30,9 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 4,9 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta a WTI árfolyama már 19,6 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 39 170,24 -1,0% -0,3% 0,2% 3,9% 17,7% 49,6%
S&P 500 5 205,81 -0,7% 0,0% 1,3% 9,1% 26,7% 81,6%
Nasdaq 18 121,78 -0,9% -0,5% -1,0% 7,7% 37,5% 141,6%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 39 838,91 0,1% -1,4% -0,2% 19,0% 42,1% 85,3%
Hang Seng 16 931,52 2,4% 1,9% 2,1% -0,7% -17,0% -42,8%
CSI 300 3 580,68 -0,4% 1,0% 1,2% 4,4% -11,6% -9,8%
Európai részvényindexek              
DAX 18 283,13 -1,1% -0,6% 3,1% 9,1% 17,0% 55,5%
CAC 8 130,05 -0,9% -0,7% 2,5% 7,8% 11,0% 49,9%
FTSE 7 935,09 -0,2% 0,1% 3,3% 2,6% 4,0% 7,4%
FTSE MIB 34 325,23 -1,2% -1,0% 4,2% 13,1% 26,6% 59,5%
IBEX 10 975,6 -0,9% -0,1% 9,1% 8,6% 18,9% 17,2%
Régiós részvényindexek              
BUX 65 811,25 0,7% 1,2% -0,5% 8,6% 55,5% 55,9%
ATX 3 537,13 0,0% 1,1% 4,7% 3,0% 10,2% 14,3%
PX 1 525,39 0,7% 2,4% 4,4% 7,9% 12,8% 41,1%
WIG20 82 895,63 0,2% 2,0% 0,9% 5,7% 41,4% 35,7%
Magyar blue chipek              
OTP 16 935 0,8% 1,4% -2,8% 7,2% 69,7% 31,6%
Mol 2 964 0,1% 1,4% 1,3% 4,9% 15,6% -10,5%
Richter 9 365 1,1% 0,7% -2,7% 7,0% 27,8% 72,6%
Magyar Telekom 893 -0,4% 0,3% 5,9% 30,9% 123,0% 92,2%
Nyersanyagok              
WTI 85,95 1,7% 4,3% 6,2% 19,6% 13,6% 37,3%
Brent 88,9 1,7% 2,6% 5,6% 14,4% 11,5% 27,9%
Arany 2 258,93 1,1% 3,8% 8,9% 9,4% 14,3% 75,0%
Ezüst 25,82 3,2% 5,6% 11,7% 6,5% 6,9% 71,2%
Devizák              
EURHUF 394,8 0,1% -0,3% 0,4% 3,3% 3,8% 22,8%
USDHUF 366,7101 -0,1% 0,3% 1,0% 6,0% 4,7% 27,6%
GBPHUF 461,0149 -0,1% 0,0% 0,2% 4,5% 6,6% 22,4%
EURUSD 1,0766 0,2% -0,6% -0,6% -2,5% -0,9% -3,8%
USDJPY 151,3450 0,0% -0,2% 0,8% 7,3% 13,7% 36,0%
GBPUSD 1,2568 0,0% -0,5% -0,7% -1,4% 1,6% -3,6%
Kriptovaluták              
Bitcoin 65 469 -6,1% -6,5% 4,8% 48,2% 129,9% 1 236,2%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 4,36 0,7% 2,9% 4,0% 12,7% 25,1% 75,6%
10 éves német állampapírhozam 2,39 5,2% 2,8% -0,2% 19,6% 4,1% -5 083,3%
10 éves magyar állampapírhozam 6,82 0,0% 2,1% 6,7% 15,0% -20,6% 125,1%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bét