Nagy lépésre készül a Microsoft a közkedvelt alkalmazásánál - Világszerte érinti a felhasználókat
Üzlet

Nagy lépésre készül a Microsoft a közkedvelt alkalmazásánál - Világszerte érinti a felhasználókat

Portfolio
Globális szinten szétválasztja a Microsoft a Teams üzleti üzenetküldő és videóalkalmazást az Office csomagtól, reagálva ezzel az Európai Bizottság visszajelzéseire a piaci verseny kapcsán - írta a BBC.

A Microsoft bejelentette, hogy a Teams üzleti üzenetküldő és videókonferencia-alkalmazást világszerte különválasztja az Office szoftvercsomagtól.

Ezt a szoftveróriás Európában már megvalósította tavaly, reagálva ezzel a versenyfelügyelet által kilátásba helyezett lehetséges bírságra. A Teams 2017 óta része volt az Office csomagnak. a lépésre azután került sor, hogy az Európai Bizottság vizsgálatot indított a Slack által 2020-ban benyújtott panasz alapján.

A Microsoft hozzátette, hogy a szétválasztással nagyobb rugalmasságot nyújtanak a multinacionális vállalatoknak beszerzéseik földrajzi területeken történő egységesítése érdekében. A Teams különállóan új ügyfelek számára 5,25 dollár áron lesz elérhető.

Az egyelőre nem világos, hogy ez a lépés elegendő lesz-e ahhoz, hogy elkerülje az EU büntetését. Az elmúlt tíz év során a Microsoft már 2,2 milliárd euró összegű uniós bírságot fizetett ki termékek összekapcsolása és csomagban való forgalmazása miatt. A verseny megsértése esetén akár globális éves forgalmának 10%-át is elérheti a bírság.

Nem csak Európában támadták a Microsoftot erőfölénye miatt, 1998-ban az amerikai igazságügyi minisztérium perbe fogta a céget a rivális webböngészők hátrányba helyezése miatt a Windows platformon. Azóta a Microsoft enyhített annak korlátain, hogy milyen szoftverek telepíthetők a számítógépekre, ami a rivális böngészők népszerűségének növekedését eredményezte.

Azután, hogy tavaly októberben Európában leválták a Teams-t a Microsoft 365-ről és az Office Suite-ról, a Sensor Tower piackutató cég szerint nem tapasztalt jelentős változást a platform felhasználóbázisának méretében. Reuters által közölt adatok szerint pedig a Teams mobilalkalmazás havi aktív felhasználóinak száma stagnált 2024 első három hónapjában az előző negyedévhez képest.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bull bear medve bika tőzsde