Nagy lépésre készül a Microsoft a közkedvelt alkalmazásánál - Világszerte érinti a felhasználókat
Üzlet

Nagy lépésre készül a Microsoft a közkedvelt alkalmazásánál - Világszerte érinti a felhasználókat

Portfolio
Globális szinten szétválasztja a Microsoft a Teams üzleti üzenetküldő és videóalkalmazást az Office csomagtól, reagálva ezzel az Európai Bizottság visszajelzéseire a piaci verseny kapcsán - írta a BBC.

A Microsoft bejelentette, hogy a Teams üzleti üzenetküldő és videókonferencia-alkalmazást világszerte különválasztja az Office szoftvercsomagtól.

Ezt a szoftveróriás Európában már megvalósította tavaly, reagálva ezzel a versenyfelügyelet által kilátásba helyezett lehetséges bírságra. A Teams 2017 óta része volt az Office csomagnak. a lépésre azután került sor, hogy az Európai Bizottság vizsgálatot indított a Slack által 2020-ban benyújtott panasz alapján.

A Microsoft hozzátette, hogy a szétválasztással nagyobb rugalmasságot nyújtanak a multinacionális vállalatoknak beszerzéseik földrajzi területeken történő egységesítése érdekében. A Teams különállóan új ügyfelek számára 5,25 dollár áron lesz elérhető.

Az egyelőre nem világos, hogy ez a lépés elegendő lesz-e ahhoz, hogy elkerülje az EU büntetését. Az elmúlt tíz év során a Microsoft már 2,2 milliárd euró összegű uniós bírságot fizetett ki termékek összekapcsolása és csomagban való forgalmazása miatt. A verseny megsértése esetén akár globális éves forgalmának 10%-át is elérheti a bírság.

Nem csak Európában támadták a Microsoftot erőfölénye miatt, 1998-ban az amerikai igazságügyi minisztérium perbe fogta a céget a rivális webböngészők hátrányba helyezése miatt a Windows platformon. Azóta a Microsoft enyhített annak korlátain, hogy milyen szoftverek telepíthetők a számítógépekre, ami a rivális böngészők népszerűségének növekedését eredményezte.

Azután, hogy tavaly októberben Európában leválták a Teams-t a Microsoft 365-ről és az Office Suite-ról, a Sensor Tower piackutató cég szerint nem tapasztalt jelentős változást a platform felhasználóbázisának méretében. Reuters által közölt adatok szerint pedig a Teams mobilalkalmazás havi aktív felhasználóinak száma stagnált 2024 első három hónapjában az előző negyedévhez képest.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

És ha kikapcsolják az internetet?!

HOLD After Hours. Problémamegoldó podcastünk újabb fejezetében Szabó Dáviddal tárjuk fel a bitcoin, az avokádók, a kapitalizmus, az AI, a négynapos munkahét és Rosenberg összes baját.... Th

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehullt a lepel Oroszország harckocsijairól - Ez lesz majd, ami eldöntheti a háborút?
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Paks 2: példátlan egyetemi összefogással enyhítenék a szakemberhiányt