NGM: a budapesti reptér visszavásárlása a végső fázisban jár
Üzlet

NGM: a budapesti reptér visszavásárlása a végső fázisban jár

Portfolio
A reptér visszavásárlása továbbra is ütemezetten halad, a tranzakció a végső fázisában jár – reagált közleményben az NGM a 444.hu ma reggeli cikkére.

Az NGM közleménye kiemeli, hogy a reptér visszavásárlása a rendszerváltás utáni időszak messze legnagyobb tranzakciója, ebből fakadóan bonyolult és komplex feladatot jelent, hiszen a repteret eladni könnyű, visszavásárolni azonban nehéz. Nem ritka, hogy egy ilyen volumenű megállapodás bárhol a világon éveket vesz igénybe. Ezekhez az ügyletekhez képest a jelenlegi tranzakció előrehaladása kifejezetten gyorsnak értékelhető - írják.

A tárgyalások során a hitelezői konzorciummal való megegyezés legalább annyira fontos, mint az eladóval történő megállapodás. Ezért ezekre a tárgyalásokra egymással párhuzamosan került sor, amelynek keretében több tucat bankkal és nemzetközi alappal kellett megállapodni - közölte az NGM.

A 444.hu ma reggeli cikkében emlékeztetett arra, hogy már tavaly év végén arról volt szó, hogy bármikor megtörténhet a reptérvásárlás bejelentése, de erre azóta sem került sor, pedig a pénz azóta összegyűlt. A lap arról is ír, hogy a tervek is változtak azóta, hiszen sokáig arról volt szó, hogy a magyar állam 51 százalékos részesedést szerez a Budapest Airportban, de már 80 százalék megszerzéséről van szó, a Vincihez pedig csak 20 százalék kerülne, az üzemeltetés mellett. A tárgyalásokat a hitelekkel kapcsolatos megállapodás, és a katari szál is késleltetheti, a legújabb tervek szerint a 80 százalékos állami tulajdonból a későbbiekben a katariakhoz kerülne 29 százalék - írja a 444.

Címlapkép forrása: Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
debrecen-magyarorszag