Itt a részvénypiacok teteje? A bitcoin mutatja az utat
Üzlet

Itt a részvénypiacok teteje? A bitcoin mutatja az utat

Portfolio
Nagyot raliztak az elmúlt hónapokban a világ tőzsdéi, az emelkedés után egyre többen próbálkoznak meg azzal, hogy kijelöljék a piac tetejét, most a Stifel vezető részvénystratégája próbálkozott meg ezzel.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A bitcoin idén márciusban új történelmi csúcsra emelkedett, azóta viszont igencsak nagy kilengésekkel folyik a kereskedés, és benne van a pakliban egy lefordulás, ez pedig azt jelezheti előre, hogy az amerikai részvénypiaci rali is elakadhat Barry Bannister, a Stifel vezető részvénystratégája szerint.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Ha a bitcoin árfolyama elérte a csúcsot, az azt jelezheti, hogy az S&P 500 és a Nasdaq is tetőzhetett, innentől pedig hónapokig gyenge teljesítményt nyújthatnak.

A múltbeli adatokat elemezve, a 2013-as, a 2017-es és a 2021-es bitcoin-csúcsok alapján a Nasdaq hat hónapig csak stagnálhat, vagyis ez most azt jelentené, hogy a harmadik negyedévig oldalazás jöhet.

És ha a múlt iránymutató, akkor az S&P 500 ralijának tempója is lassulhat, a value részvények átvehetik a piacvezető szerepet a növekedési részvényektől, legalábbis átmenetileg - mondta Bannister.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Nick M Do via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
liszt ferenc repülőtér