Botswana húszezer elefántot küldene Németországba, a Lufthansa bejelentkezett a szállításra
Üzlet

Botswana húszezer elefántot küldene Németországba, a Lufthansa bejelentkezett a szállításra

Portfolio
Bizarr történet kezd kibontakozni Botswana és Németország között: a németországi Zöldek párt korlátozná az afrikai országból érkező vadásztrófeák behozatalát, erre válaszul a botswanai elnök azzal fenyegetőzött, hogy húszezer elefántot küldene Németországba, hogy a németek megtudják, milyen együtt élni ennyi állattal. A legújabb fordulat: a Lufthansa bejelentette, hogy meg tudják oldani az állatok szállítását.

Érdekes interjút adott a hét elején Mokgweetsi Masisi a Bildnek, a botswanai elnök azzal fenyegette meg Németországot, hogy húszezer elefántot küld Németországba, ha a németországi Zöldek komolyan gondolják, hogy Németország korlátozza a vadásztrófeák exportját Botswanaból. Az afrikai ország szerint ugyanis túlságosan nagy az elefántpopuláció, és ha megvalósulna a németek ötlete, akkor az egyrészt az elefántok további túlszaporodásához, másrészt az ország elszegényedéséhez vezetne.

Masisi válasza az, hogy húszezer elefántot küldene Németországba, ezt az elnök tényleg komolyan gondolja, és nem fogad el Németországtól nemleges választ. A botswanai elnök ahhoz is ragaszkodik, hogy az állatok elszállításáról Németország gondoskodjon, és hogy az elefántok szabadon éljenek Németországban, hogy a németek megtudják, milyen komoly károkat tudnak okozni az állatok.

Az újabb fordulat a történetben: a Bild megkérdezte a Lufthansát, hogy képesek lennének-e megoldani a gigantikus feladatot, a légitársaság pedig azt válaszolta, hogy igen.

A Lufthansa a Bildnek elmondta, hogy a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló washingtoni egyezménynek szigorúan megfelelve képes nagytestű állatokat, például elefántokat szállítani Boeing 777F teherszállító repülőgépén.

A cég szóvivője elmondta, hogy

A világ legmodernebb állatállomásával, a frankfurti Animal Lounge-zal és a speciálisan az állatszállításra kiképzett alkalmazottakkal a Lufthansa Cargo alapvetően szakértője az állatszállításnak.

A szóvivő hozzátette, hogy az ilyen nagy és nehéz állatok szállítása azonban különösen összetett előkészületeket igényel, például az ilyen méretű szállítódobozokat speciálisan kell elkészíteni, és különleges engedélyeket kell beszerezni.

Egyelőre kis valószínűséget adnánk annak, hogy nagy tömegben érkezzenek elefántok Botswanából Németországba, de nagyon úgy tűnik, mintha minden érintett komolyan venné az állatok tömeges áttelepítését.

Címlapkép forrása: Matthias Balk/picture alliance via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
debrecen-magyarorszag