Ígéretet tett a Facebook és az Instagram: megjelölik májustól a mesterséges intelligenciával előállított képeket, videókat
Üzlet

Ígéretet tett a Facebook és az Instagram: megjelölik májustól a mesterséges intelligenciával előállított képeket, videókat

MTI
A Meta májustól megjelöli a közösségi portálokon a mesterséges intelligencia (MI) által előállított hangokat, képeket és videókat - derült ki egy pénteken közzétett blogból.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

"2024 májusától elkezdjük az MI által generált tartalmak címkézését" - közölte Monika Bickert, a Facebook, az Instagram és a Threads anyavállalatának tartalmakkal kapcsolatos politikáért felelős alelnöke. Az alelnök szerint a "Made with AI" (készült mesterséges intelligenciával) felirat jóval több videó-, audió- és képtartalomnál lesz látható, mint korábban.

Ezeket a tartalmakat akkor címkézik, ha a portál az ipari szabványoknak megfelelő, MI-re utaló jeleket észlel a képeken, illetve ha a felhasználó maga közli, hogy MI által generált tartalmakat oszt meg - hangsúlyozta Monika Bickert.

A kaliforniai vállalat bejelentette azt is, hogy az ellenőrző tanácsával folytatott konzultáció után módosítja az MI által megváltoztatott tartalmak kezelését, mivel úgy látja, hogy "az átláthatóság és a szélesebb kontextus a legjobb mód a manipulált tartalmak kezelésére". Ezzel szeretné elkerülni a szólásszabadság fölösleges korlátozását. Véleménye szerint célszerűbb a tartalmak címkézése és szélesebb kontextusba helyezése, mint az eddig alkalmazott törlés.

A Meta hozzátette, hogy a jövőben is töröl a portáljairól minden olyan tartalmat - legyen az ember vagy mesterséges intelligencia által előállított -, amely sérti a választási folyamatba való beleavatkozásra, a megfélemlítésre, a zaklatásra, az erőszakra, illetve a cég közösségi normáiban szereplő más területekre vonatkozó szabályokat.

A Meta a hálózatban "mintegy száz független tényellenőrt" alkalmaz, hogy feltárják a mesterséges intelligencia által előállított "valós vagy hamis" tartalmakat. A Facebook anyavállalata februárban jelentette be, hogy a dezinformáció elleni harc jegyében címkézni kíván minden, MI által előállított képet. Más információtechnológiai óriáscégek, mint a Microsoft, a Google vagy az OpenAI is tettek hasonló vállalásokat.

A betanított adatok alapján szövegek, képek és különböző tartalmak létrehozására alkalmas generatív MI elterjedése kapcsán aggodalmak merültek fel, nehogy ezeket politikai káosz keltésére - dezinformáció vagy félretájékoztatás révén - használják fel, különös tekintettel az idén tartandó fontos választások közeledtére, egyebek mellett az Egyesült Államokban.

Címlapkép forrása: Shutterstock

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ora good cat