Bombahírt közölt Elon Musk, még a nyáron lerántják a leplet a Tesla új termékéről
Üzlet

Bombahírt közölt Elon Musk, még a nyáron lerántják a leplet a Tesla új termékéről

Portfolio
Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy augusztus 8-án mutatják be a régóta várt robotaxi terméküket, amely jelentős új üzletágat nyithat meg az autógyártó számára a befektetők növekvő óvatossága és a lassuló növekedés időszakában - közölte a CNBC.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy augusztus 8-án mutatják be a vállalat robotaxi termékét. Ezt az információt az X közösségi médiaplatformon osztotta meg.

A robotaxi projekt már évek óta napirenden van, és jelentős új üzletágat nyithat meg a gyártó számára, különösen most, amikor a befektetők egyre óvatosabbak a lassuló növekedés miatt.

A bejelentést követően a Tesla részvényei több mint 3 százalékkal emelkedtek a zárás utáni kereskedésben.

Ezután Musk cáfolta a Reuters által közölt hírt, miszerint a Tesla elvetette egy olcsó autómodellhez kapcsolódó terveit.

Musk korábban, 2015-ben azt ígérte, hogy három éven belül teljesen autonóm járműveket fejlesztenek ki. 2016-ban azt állította, hogy a következő év végére képesek lesznek egy autót emberi beavatkozás nélkül országos utazásra küldeni. Azonban eddig sem robottaxit, sem teljesen autonóm járművet nem sikerült piacra dobniuk. A Tesla jelenleg fejlett vezetőtámogató rendszereket kínál Autopilot és a Full Self-Driving néven, de ezek a rendszerek továbbra is emberi felügyeletet igényelnek.

Más vállalatok is dolgoznak autonóm járműveken. Az Alphabet Waymo nevű egysége már kereskedelmi fuvarmegosztó szolgáltatást működtet több amerikai városban és partnerséget kötött az Uberrel ételszállítás céljából Arizonában. Kínában a Didi autonóm egysége már kereskedelmi forgalomban kínál szolgáltatást, míg az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban más cégek is tesztelik robotaxijaikat.

A Tesla múltbeli "leleplezéseiből" tudható, hogy egy új termék bemutatója nem feltétlenül jelenti annak hamarosan történő piacra dobását. Példaként említhető a Semi teherautó esete: annak bemutatója 2017-ben volt, de csak 2022 decemberében kezdték el leszállítani az első darabokat, és még mindig csak korlátozott mennyiségben gyártják.

Címlapkép forrása: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
tőzsde