Begyújtották a bitcoin-rakétát
Üzlet

Begyújtották a bitcoin-rakétát

Portfolio
Erősen indult a hét a bitcoin piacán, jelentős emelkedésben van a legértékesebb kriptoeszköz árfolyama és a kisebb coinok is emelkednek. A kriptopiac a következő Portfolio Investment Day konferencián is kiemelt téma lesz.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Határozott emelkedés látható ma a kriptopiacon, a bitcoin árfolyama 3,8 százalékos pluszban van, ezzel idén már több mint 70 százalékot emelkedett a világ legnagyobb piaci értékű kriptoeszköze.

Az emelkedés technikai szempontból is izgalmas, az elmúlt hónapokban kialakult beszűkülő háromszögből felfelé tört ma ki az árfolyam és a 71 500 forintos ellenállást is átvitte.

btc0408

Az ethereum árfolyama 4,6 százalékot emelkedett és hasonló mértékű emelkedést látuk a kisebb kapitalizációjú kriptoeszközöknél.

ethusd0408

Az elmúlt napokban több pozitív fejlemény érkezett a kriptopiac számára. A Egyesült Államokban jegyzett spot bitcoin ETF-ek nettó áramlások fellendültek, a Farside adatai szerint április 5. valamivel több mint 200 millió dolláros nettó ETF-beáramlással zárult, a hét összesített értéke pedig 570 millió dollár körül alakult.

Forrás: Farside

Pozitívum emellett, hogy a Genesis nevű csődbe ment kriptohitelező cég befejezte a Grayscale Bitcoin Trustban (GBTC) lévő több milliárd dollár értékű részvénycsomagjának értékesítését.

Közben a legnagyobb globális vagyonkezelőjének számít BlackRock - amely az egyik ETF-üzemeltető is - nyilvánosságra hozta, hogy különböző nagynevű amerikai bankokat vett fel "engedélyezett résztvevőnek". Az engedélyezett résztvevő olyan szervezet, amely jogosult tőzsdén kereskedett alap (ETF) befektetési jegyeinek létrehozására és visszaváltására, ezzel közel tartva az ETF értékét a mögöttes eszköz árához.

Egyre közelebb érünk közben az úgynevezett bitcoin felezéshez, amikor a bányászoknal járó jutalom 50 százalékkal csökken, ami csökkenti az új coinok létrehozásának sebességét, és ezáltal lassítja a kínálat növekedését. Ez az esemény korábban megelőzte a bikapiacokat.

Címlapkép forrása: 2019 Tomohiro Ohsumi

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
debrecen-magyarorszag