Megérkezett a Wall Street legmagasabb célára az S&P 500-ra
Üzlet

Megérkezett a Wall Street legmagasabb célára az S&P 500-ra

Portfolio
A Wells Fargo a mesterséges intelligencia iránti optimizmusra és a kamatszint esetleges csökkenésére hivatkozva megemelte az az S&P 500 indexre vonatkozó év végi célárát 5 535 pontra, ami a Wall Street-i cégek között a legmagasabb érték.

A Wells Fargo hétfőn 5 535 pontra emelte az S&P 500 indexre vonatkozóan év végi célárát, ami a Wall Street-i cégek között a legmagasabb előrejelzés. A döntést főleg a mesterséges intelligencia iránti növekvő optimalizmus és a hitelfelvételi költségek esetleges csökkenése indokolta.

A Wells Fargo új célára közel 6,4 százalékos felértékelődési potenciált jelentene az index pénteki záróértékéhez képest. Korábban még csak 4,625 pontos célárat adtak meg.

spx0408

Az idei év során az index már 9 százalékot emelkedett, amelyet elsősorban a kamatcsökkentési remények és a mesterséges intelligencia területén tapasztalható befektetői érdeklődés hajtott. A Wells Fargo elemzése szerint ezek a tényezők arra ösztönzik a befektetőket, hogy kevésbé koncentráljanak a hagyományos értékelési módszerekre, és inkább a hosszú távú növekedési potenciált vegyék figyelembe.

Az úgynevezett Csodálatos Hetes részvények - köztük az Apple, Amazon.com, Alphabet, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia és Tesla - különösen profitálnak ebből az AI iránti lelkesedésből. Ezek a vállalatok jelentős súlyt képviselnek az indexen belül.

A Fed múlt hónapban megerősítette a három idei kamatcsökkentésre vonatkozó álláspontját, amely pozitívan hatott az amerikai tőzsdékre. Azonban néhány friss döntéshozói nyilatkozat és az erős gazdasági adatok kissé mérsékelték ezt az optimizmust.

A céláremelés mellett a Wells Fargo megemelte az S&P 500 egy részvényre jutó eredményére (EPS) vonatkozó előrejelzését is 235 dollárról 242 dollárra az idei évre.

A Wells Fargo szerint 2024 első felében még volatilitásra lehet számítani, de az év második felében pozitív korrekció jöhet, amit többek között a nagyobb mértékű vállalati M&A aktivitás, valamint a több éves jegybanki lazítási ciklus is elősegíthet.

Más elemzőházak, mint például az HSBC és a BofA 5 400 pontra várja az S&P 500-at év végére, míg az Oppenheimer 5 500 pontos célárat határozott meg.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
tőzsde