Újabb Boeing-géppel volt probléma, vizsgálódik a légügyi hivatal
Üzlet

Újabb Boeing-géppel volt probléma, vizsgálódik a légügyi hivatal

Portfolio
A Szövetségi Légügyi Hivatal vizsgálatot indított, miután a Southwest Airlines egyik Boeing 737-800-as gépének hajtóműburkolata Denverben felszállás közben leesett és a szárnyhoz csapódott, az incidens során senki sem sérült meg – írja a Reuters.

A Southwest Airlines egyik Boeing 737-800-as típusú repülőgépe Denverben, felszállás közben veszítette el hajtóműburkolatát, ami a szárnyhoz csapódott. Az eseményre vasárnap reggel került sor, amelyet követően a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) vizsgálatot indított.

A baleset során senki sem sérült meg. A Southwest 3695-ös járata, amely a Houston Hobby repülőtér felé tartott, 135 utassal és hatfős személyzettel a fedélzetén, körülbelül 3140 méteres magasságban volt, amikor az incidens történt. A gép körülbelül 25 perccel a felszállás után tért vissza a denveri nemzetközi repülőtérre, ahonnan biztonságosan visszatért a kapuhoz.

Az utasokat egy másik Southwest géppel szállították tovább Houstonba, négy órás késéssel. A légitársaság tájékoztatása szerint karbantartó csapatok átvizsgálják az érintett repülőgépet.

Az FAA nyilvántartása szerint ez a Boeing repülőgép 2015 júniusában állt szolgálatba. A Boeing vállalat kérdéseket kapcsolódóan a Southwesthez irányította az érdeklődőket.

A Boeing 737-800-as modellje az előző generációs legkelendőbb 737-esek közé tartozik, amelyet később a 737 MAX váltott fel. A légitársaság nem adott információt arról, hogy mikor volt utoljára karbantartva a gép hajtóműve.

A Boeing cég januárban került heves bírálat alá egy másik eset kapcsán is, amikor egy Alaska Airlines új 737 MAX 9 típusú repülőgépén leszakadt egy ajtó. Ennek eredményeként az FAA több hétre felfüggesztette ezen típus repülési engedélyét és korlátozta a MAX gyártását, emellett felszólította a Boeinget egy átfogó terv kidolgozására.

Az FAA decemberben javasolta a Boeing 737 NG típusú gépek hajtóműházainak kötelező vizsgálatát és alkatrészcserét egy korábbi halálos baleset miatt. Az intézkedéseket 2028 júliusig kell végrehajtaniuk az üzemeltetőknek.

További vizsgálódások folynak más Southwest Boeing gépekkel kapcsolatos hajtóműproblémák miatt is. Ezek között szerepel egy márciusi eset is, amikor egy járat visszatért Austin repülőterére hajtóműhiba miatt.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tozsde részvény