Portfolio signature

Lemaradtál az Nvidiáról? Mutatunk egy részvényt, amiben most bőven van fantázia!

Portfolio
Az elmúlt hónapokban már több alkalommal is foglalkoztunk olyan részvényekkel, amelyek megfelelő alternatívaként szolgálhatnak azon befektetők számára, akik lemaradtak az Nvidia száguldásáról, ám mégis szeretnék kivenni részüket a mesterséges intelligencia hajtotta tőzsdei emelkedésből. Az elemzői várakozások szerint az adatközpont ágazat hatalmas ugrás előtt áll, mi pedig ezúttal ebből a szektorból mutatunk egy olyan európai részvényt, amely az egyik legnagyobb nyertese lehet ennek az ugrásnak.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Nagy robbanás előtt az adatközpont ágazat

A UBS várakozásai szerint az adatközpont szektor nagy ugrás előtt áll: a befektetési bank elemzői az idei év jövő évre egyaránt 15-20 százalékos növekedést prognosztizálnak.

Indoklásuk szerint a várt kiugró növekedés hátterében a hiperskalálók iránti megnövekedett kereslet áll, ugyanis az adatközpontokban hatalmas mennyiségű, a mesterséges intelligencia használatához szükséges számítási teljesítményt tárolnak, és jelenleg számos technológiai vállalat rohamos tempóban fejleszti a mesterséges intelligencia minél hatékonyabb és széleskörűbb használatához szükséges infrastruktúráját, a nagy nyelvi modellek futtatása pedig igencsak jelentős adatközpont-kapacitást igényel.

Ebben a szegmensben rövid távon gyors növekedés várható, amelyet leginkább a kínálati, sem mint a keresleti oldal korlátozhat. A szektor komoly növekedési potenciállal rendelkezik, melyet főként az adatteremtés, a gépi tanulás és a generatív mesterséges intelligencia hajthatnak majd

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés