Várva várt funkció jön az androidos telefonokra, amit az iPhone-ok már rég tudnak
Üzlet

Várva várt funkció jön az androidos telefonokra, amit az iPhone-ok már rég tudnak

Portfolio
A Google elindította a régóta várt Find My Device hálózatát, amely segít fellelni a felhasználók által elhagyott eszközöket - számolt be az Engadget.

A technológia egy több mint egymilliárd Android-eszközből álló hálózatot használ fel arra, hogy segítsen az embereknek megtalálni az elveszett kütyüjüket. A hálózatra épülő szolgáltatás Android-felhasználók számára ma indul el az Egyesült Államokban és Kanadában, és hamarosan globálisan is elérhetővé válik.

Egy alkalmazás telepítését követően a felhasználók megkereshetik a rendszerrel kompatibilis Android telefonjaikat és táblagépeiket. Az app utasítására az eszközök csörögni kezdenek, és a helyzetük megjelenik egy térképen. Ez a térképadat akkor is működik, ha az elemek offline állapotban vannak. A Pixel 8 és Pixel 8 Pro okostelefonok akkor is megjelennek a térképen, ha ki vannak kapcsolva, vagy ha az akkumulátor teljesen lemerült, ami elég praktikusan hangzik.

A technológia még nem érhető el a hétköznapi tárgyakhoz, de ez is hamarosan jön. A Chipolo és a Pebblebee Bluetooth nyomkövetők májusban integrálódnak a Find My Device alkalmazásba. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy segítségükkel szinte bármit megtaláljanak, beleértve az autókulcsokat, pénztárcákat vagy éppen az elkóborolt macskákat. A hamarosan megjelenő új eszközöket kifejezetten a hálózathoz építik.

Az új Find My Device nyomkövető technológia az Android 9 és újabb operációs rendszert futtató készülékeken működik. Ez az operációs rendszer 2018-ban jelent meg, így ez azt jelenti, hogy sok felhasználó hozzáférhet a szolgáltatáshoz. Ami a kompatibilis termékeket illeti, az Android-eszközökön és a Bluetooth-nyomkövetőkön túl a jövőbeli szoftverfrissítések lehetővé teszik majd az integrációt a JBL és a Sony fejhallgatók teljes választékával.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
tőzsde