Előfizetői tartalom

Milliárdos brüsszeli pénzt nyert az MVM cége elektromos töltők kiépítésére

Portfolio
Az Európai Bizottság ma bejelentette, hogy melyik az a 42 projekt, amely együtt összesen több mint 424 millió eurónyi uniós támogatásban az alternatív üzemanyagok infrastruktúrájának kiépítése terén. A listán egy magyar projekt is felbukkan, amelyet az MVM egyik leánycége, az MVM Mobiliti Kft. valósít meg húsz helyszínen az országban, ahol nagy teljesítményű elektromos töltőket helyeznek üzembe.

A kiválasztott projektek elektromos töltőállomások és hidrogéntöltő pontok telepítéséhez, valamint repülőterek villamosításához fognak hozzájárulni, elősegítve a zöld megállapodásban foglalt célkitűzések teljesítését. A finanszírozás forrása az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) részét képező alternatívüzemanyag-infrastruktúra eszköz (AFIF). A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés