Megszenvedték az amerikai tőzsdék az inflációs adatot
Portfolio
Ma reggel az ázsiai piacokon felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően a délelőtti emelkedést nagyrészt visszaadták az európai tőzsdék, és Amerika is nagyobb mínuszban zártak, miután a délutáni amerikai inflációs adat a vártnál magasabb lett, melynek hatására tovább mérséklődtek a kamatvágással kapcsolatos várakozások: a dollár komoly erősödésbe kapcsolt, a tőzsdék pedig lefordultak. A magyar piac azonban a forint markáns gyengülése ellenére is jól állta a sarat, az OTP vezetésével a BUX új történelmi csúcsot ért el.
Megosztás

Csúnya zárás

Bár a napon belüli mélypontokhoz képest sikerült javítaniuk az amerikai tőzsdéknek, a vártnál magasabb inflációs adat hatása a záráskor is látszik a vezető indexeken, a Dow 1,1 százalékos mínuszban fejezte be a napot, míg az S&P 500 0,9 százalékot esett, a Nasdaq pedig 0,8 százalékot gyengült.

spx0410aa
Megosztás

Egyre lejjebb

Egyre nagyobb mínuszok alakulnak ki az amerikai tőzsdéken a vártnál magasabb inflációs adatokat követően, a Dow már 1,4 százalékos esésben van, míg az S&P 500 1,3 százalékkal került lejjebb, a Nasdaq pedig 1,2 százalékot gyengült.

A Dow ezzel február közepe óta nem látott szintre került.

dji0410
Megosztás

Nem javul a hangulat

Továbbra is jelentős mínuszban vannak az amerikai tőzsdék, a Dow 1,3 százalékot, vagyis közel 500 pontot esett, míg az S&P 500 1,1 százalékkal került lejjebb, a Nasaq pedig 1,2 százalékos mínuszba van.

spx04104
Megosztás

Elárulta a Goldman Sachs, mibe kell fektetni technológiai részvények helyett

A Goldman Sachs Asset Management a technológiai részvényeken némi profitot realizál, amelyet a piac más szegmenseiben fektet be, reagálva ezzel a technológiai szektorban érzékelhető kockázatokra és a diverzifikációs lehetőségekre - írta meg a Bloomberg.

Elárulta a Goldman Sachs, mibe kell fektetni technológiai részvények helyett
Megosztás

A vártnál nagyobb osztalékot fizet a Nyomda

Az igazgatóság eredeti 250 forintos javaslatát megemelve 253 forintos részvényenkénti osztalékot fizet a Nyomda.

A vártnál nagyobb osztalékot fizet a Nyomda
Megosztás

Indul a rakéta - Ez lehet az év befektetése?

2024-ben nem csak a tőzsdéken, de a nyersanyagok piacán is nagyon izgalmas sztorikba lehetett eddig botlani: új történelmi csúcsra ment az arany árfolyama, valósággal kilőtt az uránár, a kakaó jegyzéséről nem is beszélve. Van azonban a figyelőlistánkon egy elem, ami az elmúlt hetekben nem kapott akkora rivaldafényt, mint a többi termék, holott itt is nagyon komoly emelkedésen vagyunk túl, ráadásul a mostani árfolyam egy nagyon fontos szintet jelöl, ahonnan kitörve akár új történelmi csúcs is jöhet. A kereslet az egekbe szökhet, a hiány egyre nagyobb, az elemzők egyre bizakodóbbak, a célárak pedig nagyon ambíciózusak - ez lehet az év egyik legjobb befektetése?

Indul a rakéta - Ez lehet az év befektetése?
Megosztás

Nem fog ki a hangulatromlás az Nvidián

Amíg a legtöbb nagypapír mínuszban van a délutáni kereskedésben Amerikában, addig az Nvidia árfolyama már 2 százalékos pluszban áll

nvidia0410
Megosztás

Megállíthatatlan a dollár, emelkedéssel próbálkoznak a nemesfémek

Az euróval szemben már 1 százalékot erősödött a dollár az inflációs adat megjelenése óta.

eurusd04100

Eközben emelkedéssel próbálkoznak a nemesfémek: az arany árfolyama 0,8, az ezüsté pedig 0,9 százalékos mínuszban van jelenleg.

gold0410
silver0410
Megosztás

Esés Amerikában

A Nasdaq 1,2, a Dow és az S&P 500 pedig egyaránt 1,1 százalékos mínuszban nyitott.

dji0410
Megosztás

Állja a sarat az OTP és a BUX

Hiába a hirtelen hangulatromlás és a forintgyengülés, az OTP árfolyama továbbra is jelentős 3,2 százalékos pluszban van, emellett pedig a BUX is 1,2 százalékos emelkedésben van.

otp0410aa
Megosztás

Esnek az európai tőzsdék is

A vezető indexek közül a a DAX 0,1, a CAC pedig 0,3 százalékos mínuszban van.

dax0410a
Megosztás

Nagyobb esés jöhet a tengerentúlon

A határidős részvényindexek azonnal mínuszba fordultak a vártnál magasabb inflációs adat publikálását követően. Jelen állás szerint a Nasdaq 1,2, az S&P 500 1, a Dow Jones pedig 0,9 százalékos mínuszban nyithat.

Megosztás

Tépik a dollárt

A dollár jelentős erősödésbe kapcsolt az inflációs adat hatására, már az 1,08-as szintet is leszakította az EUR/USD.

eurusd0410 (1)
Megosztás

Itt az arculcsapás: a vártnál magasabb az amerikai infláció, tépik a dollárt

A vártnál magasabb volt márciusban az amerikai infláció, és a maginfláció sem csökkent. Az adat kellemetlen meglepetést okozott, és fokozhatja az aggodalmakat, hogy a Fed júniusban nem tudja megkezdeni a kamatcsökkentést. Ez látszik azon, hogy a dollár az adatközlés után erősödni kezdett.

Itt az arculcsapás: a vártnál magasabb az amerikai infláció, tépik a dollárt
Megosztás

Felbukkant a bujdosó milliárdos, mozgásba lendültek a befektetők

Jack Ma, az Alibaba társalapítója a kiskereskedelmi óriáscég belső hálózatán írt egy szokatlanul hosszú levelet az alkalmazottaknak, amelyben támogatását fejezte ki a vállalat szerkezetátalakítási törekvései iránt - közölte a Reuters. Az értesülést követően az Alibaba részvényei nagyot ugrottak a hongkongi tőzsdén.

Felbukkant a bujdosó milliárdos, mozgásba lendültek a befektetők
Megosztás

Itt az új történelmi csúcs a magyar tőzsdén

A BUX szerdán ismét új történelmi csúcsra emelkedett. A mai ralit főként az OTP emelkedése hajtja, ami azt követően kezdődött, hogy a JP Morgan jócskán megemelte a bank részvényeire vonatkozó célárát.

Itt az új történelmi csúcs a magyar tőzsdén
Megosztás

JP Morgan: 22 ezerig ralizhat az OTP

Tépik az OTP részvényeit a szerdai kereskedésben, miután a JP Morgan megemelte a bank részvényeire vonatkozó célárát.

JP Morgan: 22 ezerig ralizhat az OTP
Megosztás

Összeesett a Volkswagen elektromosautó-eladása Európában

Közzétette az első negyedéves autóírtékesítési statisztikáit a Volkswagen csoport. A konszern eladásai összességében nőttek, az elektromos autók értékesítése viszont csökkent, főként Európában volt nagy a visszaesés.

Összeesett a Volkswagen elektromosautó-eladása Európában
Megosztás

Egyre fentebb az OTP

Az OTP árfolyama már 2,8 százalékos pluszban van szerda délelőtt.

otp0410a

A forgalom is átlagon felüli, a kereskedés eddigi részében már több mint 2 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a bank részvényei.

otpforgalom0410
Megosztás

Öveket becsatolni! Érkezik az adat, ami mindent boríthat a tőzsdéken!

Magyar idő szerint 14 óra 30 perckor kerülnek publikálásra a legfrissebb, márciusi fogyasztói árindex (CPI) adatok az Egyesült Államokban. A mostani adatok a tőzsdéken is nagyobb hullámokat vethetnek azt követően, hogy az elmúlt napokban megtorpant az emelkedés. Éppen ezért megnéztük, hogy milyen hatásai lehetnek a közlésnek a tőzsdékre nézve.

Öveket becsatolni! Érkezik az adat, ami mindent boríthat a tőzsdéken!
Megosztás

Emelkedésben a vezető börzék is

A tegnapi esés követően felpattantak a vezető európai részvényindexek. A DAX 0,6, a FTSE 0,5, a CAC pedig 0,4 százalékos emelkedésben van.

dax0410
Megosztás

Felpattant az OTP, hátára vette a magyar tőzsdét

A reggeli nyitást követően az OTP a legjobban teljesítő hazai blue chip: a bank részvényei már 1,5 százalékos pluszban vannak.

otp0410
Megosztás

Lendületes kezdés a magyar tőzsdén

A blue chipek emelkedését az OTP vezeti a reggeli nyitást követően, a midcapek piacán pedig a Masterplast a legjobban teljesítő részvény a nyitást követően.

Lendületes kezdés a magyar tőzsdén
Megosztás

Kisebb felpattanás jöhet a fontos adat előtt

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Emelkedéssel zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones stagnált, a S&P 500 0,1 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,4 százalék pluszban fejezte be a napot.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,49 százalékkal került lejjebb, a Hang Seng 1,73 százalékos pluszban van, míg a CSI 300 0,25 százalékos pluszban áll.
  • Kisebb felpattanással indulhat a nap az európai tőzsdéken, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 0,10 százalék pluszban nyithat, a CAC 0,09 százalékkal kerülhet feljebb, míg a FTSE 0,39 százalékot emelkedhet.
  • Az amerikai határidős részvényindexek emelkedést vetítenek előre a piacnyitásra, a Dow Jones 0,06 százalékkal kerülhet feljebb, a S&P 500 0,06 százalék pluszban nyithat, míg a Nasdaq 0,05 százalékot emelkedhet.

Mi várható makro fronton?

Ma idehaza nem várunk fontos adatközlést, ettől még izgalmas lesz a nap. Ekkor teszik közzé az amerikai infláció alakulását. Az év első hónapjaiban az infláció a várt felett alakult, ami miatt egyes elemzők felvetették, hogy a Fed később kezdheti meg a kamatcsökkentéseket, de a jegybanki jelzések szerint az év eleji inflációs folyamatok nem túl ijesztőek. A Fed azonban még további bizonyítékokat szeretne az infláció csökkenéséről, mielőtt kamatvágásba kezd, emiatt kiemelten fontos lesz a szerdai közlés. Este 8-kor a Fed jegyzőkönyve hozhat mozgást az amerikai piacokon, másnap Európában és idehaza is, de érkezik az amerikai államháztartási egyenleg is.

2024. április 8-14. makronaptár
Magyar makrogazdaság
április 8. hétfő 8:30 MNB Nemzetközi tartalékok márc.
április 8. hétfő 8:30 MNB Értékpapír-statisztikák febr.
április 9. kedd 11:00 PM Előzetes ÁHT márc.
április 9. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
április 11. csütörtök 8:30 KSH Infláció márc.
április 12. péntek 8:30 KSH Építőipar febr.
április 12. péntek 8:30 KSH Ipar (második becslés) febr.
Nemzetközi makrogazdaság
április 8. hétfő 8:00 Németo. Ipari termelés febr.
április 9. kedd 10:00 EU EKB hitelezési felmérés  
április 10. szerda 14:30 USA Infláció márc.
április 10. szerda 20:00 USA Fed jegyzőkönyv  
április 10. szerda 20:00 USA Államháztartás márc.
április 11. csütörtök 3:30 Kína Infláció márc.
április 11. csütörtök 14:15 EU EKB-kamatdöntés  
április 11. csütörtök 14:30 USA Termelői árak márc.
április 11. csütörtök 14:45 EU Christine Lagarde sajtótájékoztató  
április 12. péntek 5:00 Kína Külkereskedelem márc.
április 12. péntek 8:00 UK GDP febr.
április 12. péntek 9:00 EU Ecofin-ülés  
április 12. péntek 16:00 USA 5 éves inflációs várakozások ápr.
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 18,9 százalékos elmozdulással a Nikkei index áll az élen, a sereghajtó 1,3 százalékos eséssel a Hang Seng index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 34,3 százalékos emelkedéssel, a sor végén az OTP papírja áll 6,9 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta a WTI árfolyama már 19,7 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 38 883,67 0,0% -0,7% 0,4% 3,2% 16,1% 48,7%
S&P 500 5 209,91 0,1% 0,1% 1,7% 9,2% 26,9% 81,0%
Nasdaq 18 169,9 0,4% 0,3% 0,8% 8,0% 39,1% 140,1%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 39 773,13 1,1% -0,2% 0,2% 18,9% 44,5% 82,4%
Hang Seng 16 828,07 0,6% -0,6% 2,9% -1,3% -17,2% -44,2%
CSI 300 3 533,49 -0,1% -1,3% -0,3% 3,0% -14,3% -13,3%
Európai részvényindexek              
DAX 18 076,69 -1,3% -1,1% 1,5% 7,9% 15,9% 52,5%
CAC 8 049,17 -0,9% -1,0% 0,3% 6,7% 9,9% 48,1%
FTSE 7 934,79 -0,1% 0,0% 3,6% 2,6% 2,5% 6,9%
FTSE MIB 33 946,29 -1,1% -1,1% 1,6% 11,8% 24,7% 56,6%
IBEX 10 816 -0,9% -1,5% 5,0% 7,1% 16,1% 15,0%
Régiós részvényindexek              
BUX 66 343,69 -0,3% 0,8% 0,4% 9,4% 50,0% 57,7%
ATX 3 585,94 -0,2% 1,4% 6,1% 4,4% 12,2% 15,0%
PX 1 536,49 0,2% 0,7% 5,0% 8,7% 11,2% 41,8%
WIG20 83 705,19 -1,1% 1,0% 4,4% 6,7% 43,0% 37,0%
Magyar blue chipek              
OTP 16 895 -0,6% -0,2% -1,1% 6,9% 65,5% 33,0%
Mol 3 054 -0,4% 3,0% 3,9% 8,1% 12,5% -6,8%
Richter 9 400 0,5% 0,4% -3,0% 7,4% 18,7% 69,7%
Magyar Telekom 916 -0,3% 2,6% 3,4% 34,3% 128,7% 96,1%
Nyersanyagok              
WTI 86,04 -1,4% 0,1% 9,0% 19,7% 6,6% 34,5%
Brent 89,92 0,0% 1,1% 9,4% 15,7% 5,6% 27,0%
Arany 2 346,17 0,7% 3,9% 8,0% 13,6% 16,8% 79,8%
Ezüst 27,71 0,0% 7,3% 13,8% 14,3% 11,2% 81,0%
Devizák              
EURHUF 390,5 0,3% -1,1% -0,9% 2,2% 3,9% 21,2%
USDHUF 359,6592 0,3% -1,9% 0,1% 3,9% 4,5% 25,8%
GBPHUF 455,9150 0,3% -1,1% -1,6% 3,3% 6,9% 22,0%
EURUSD 1,0858 0,0% 0,8% -0,9% -1,7% -0,6% -3,7%
USDJPY 151,8150 0,0% 0,2% 3,3% 7,7% 15,2% 36,6%
GBPUSD 1,2676 0,2% 0,9% -1,6% -0,6% 1,9% -2,8%
Kriptovaluták              
Bitcoin 69 135 -3,5% 5,6% 1,2% 56,5% 147,5% 1 231,4%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 4,37 -1,3% 0,2% 6,9% 12,9% 28,4% 74,7%
10 éves német állampapírhozam 2,35 -3,0% -1,9% 4,5% 17,4% 7,4% -47 040,0%
10 éves magyar állampapírhozam 6,93 -1,0% 1,6% 8,6% 16,9% -18,2% 115,2%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Getty Images

Megosztás

Pillanatok alatt megsemmisült egy cég - 99 százalékos zuhanás 15 perc alatt a tőzsdén

Gyakorlatilag percek alatt megsemmisült egy több milliárd dollár piaci értékű kínai cemetgyártó a hongkongi tőzsdén, írja a Bloomberg. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

Pillanatok alatt megsemmisült egy cég - 99 százalékos zuhanás 15 perc alatt a tőzsdén
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bét