Előfizetői tartalom

Nagyot nőhet a globális LNG-piac, ami jobban rángatja az európai gázárakat

Portfolio
A globális LNG-piac 2040-ig várhatóan több, mint 50 százalékkal fog növekedni főleg az ázsiai kereslet felfutása miatt, Európában pedig az orosz gázról leválás miatt megugrott LNG-felhasználás egyúttal azzal is jár, hogy jobban rángatják a gázárakat a globális LNG-piaci változások – hangzott el a keddi Budapest LNG Summit rendezvényen. Amint beszámoltunk róla: az eseményen Szijjártó Péter külgazdaság és külügyminiszter rögzítette, hogy a magyar kormány nem fogja felmondani az oroszokkal kötött hosszú távú gázvásárlási szerződést, miközben ma reggeli elemzésünk szerint az osztrák kormány éppen erre törekedhet az OMV szerződése kapcsán. Ezekről a témákról részletesen szó lesz a Portfolio október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre már lehet regisztrálni, a részletek itt érhetők el.

A konferencián a Shell Energy Integration & Fundamentals alelnöke, Jefferson Edwards mutatta be a Shell 2024-es LNG outlook anyagát és kiemelte: a gáznak és az LNG-nek fontos szerepe van mind az energia biztonság, mind az energia átmenet terén. "A globális LNG iránti kereslet várhatóan 2040-ig több mint 50 százalékkal fog növekedni, ahogyan Kínában és Dél-Ázsiában gyorsul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés