Elon Musk India miniszterelnökével találkozik - Jöhet az újabb gyárépítés?
Üzlet

Elon Musk India miniszterelnökével találkozik - Jöhet az újabb gyárépítés?

Portfolio
Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy Indiába utazik, hogy találkozzon Narendra Modi miniszterelnökkel. A Tesla-vezér várhatóan jelentős beruházási terveket fog bejelenteni az országban, amely nemrégiben csökkentette az elektromos járművek importadóját azoknak a gyártóknak, akik helyi gyártást ígérnek - írta meg a BBC.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Elon Musk az X-en bejelentette, hogy Indiába utazik, ahol Narendra Modi miniszterelnökkel fog találkozni, bár az időpontot nem közölte. A Tesla vezetője várhatóan hamarosan fontos beruházásokat jelent be az országban.

India a múlt hónapban csökkentette az elektromos járművek importadóját azon autógyártók számára, amelyek 500 millió dolláros beruházást hajtanak végre az országban és vállalják, hogy három éven belül megkezdik a helyi gyártást. Musk 2021-ben említette, hogy India magas importvámjai akadályozzák a Tesla piacra lépését az országban.

Musk egy szerdai posztban fejezte ki izgalmát Modi miniszterelnökkel való találkozás iránt. Egy magas rangú indiai kormánytisztviselő szerint a találkozót Újdelhiben tervezik április végére. A BBC információi szerint a megbeszélések során szó eshet a Tesla indiai gyártásának elindításáról is.

A látogatás időzítése így egybeeshet az indiai választások kezdetével, amelyek hat héten át tartanak. Modi pártjának várhatóan sikerül a harmadik ciklusát is megnyernie. A választási győzelemhez hozzájárulhat egy Tesla-beruházás bejelentése, és erősítheti Modi vállalkozásbarát imidzsét.

Musk és Modi tavaly New Yorkban találkoztak, ahol a miniszterelnök jelentős beruházásokra szólította fel Muskot Indiában.

A Tesla indiai tervei egy olyan időszakban valósulhatnak meg, amikor cég az USA-ban és Kínában is nehézségekkel küzd az értékesítés terén; az idei év első három hónapjában a Tesla eladásai jelentősen visszaestek, részben az európai gyárában keletkezett tűz, a globális szállítási problémák, és a növekvő verseny miatt. A vállalat több piacon is árcsökkentést hajtott végre a növekvő versenyre adott válaszul, de a Kínához hasolnó kulcsfontosságú piacokon csökkent a kereslet.

A Tesla részvényei jelentős értékvesztést szenvedtek el az év eleje óta, közel 31 százalékot esett az árfolyam.

tesla0411

India 2022-ben a világ ötödik legnagyobb gazdaságává vált, megelőzve az Egyesült Királyságot, míg a tavalyi utolsó negyedévben az ország gazdasága 8,4 százalékkal bővült, részben a feldolgozóipar növekedésének köszönhetően.

Címlapkép forrása: 2023 Anadolu Agency via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde