Magára talált Amerika - A Nasdaq volt a legerősebb
Üzlet

Magára talált Amerika - A Nasdaq volt a legerősebb

Portfolio
Szerdán komolyabb lefordulást láttunk az Egyesült Államokban, miután ismét a vártnál magasabb inflációs adat érkezett. Ennek a piac szempontjából elsősorban az volt az olvasata, hogy mivel az infláció ragadósnak ígérkezik, így még inkább kitolódhatnak a Fed kamatvágásai, amelyekből a jegybank hármat ígért az idei évre. Csütörtökön viszont a vevők ragadták magukhoz az irányítást a tengerentúlon, a vezető részvényindexek a Dow Jones kivételével erősödéssel zárták a napot.
Megosztás

A Nasdaq kilőtt - A Dow Jones nem tudta követni

Összességében jó volt a hangulat a tengerentúli részvénypiacokon, a meghatározó tőzsdék közül egyedül a Dow Jones nem tudott erősödni, így a szerdai záróértékének közvetlen közelében fejezte be a napot. Az S&P 500 értéke több mint 0,7 százalékot erősödött, míg a Nasdaq közel 1,7 százalékot tudott emelkedni a szerdai záróértékéhez képest.

Nasdaq 0411 záró
Megosztás

Belehúzott Amerika

A csütörtöki kereskedés utolsó szakaszában már nyoma sincs a tegnapi rossz hangulatnak az Egyesült Államokban, mindhárom meghatározó részvényindex erősödik: a Dow Jones értéke 0,3 százalékot, az S&P 500 értéke 0,9 százalékot, míg a vezető technológia vállalatokat magába tömörítő Nasdaq értéke közel 1,6 százalékot erősödött a szerdai záróértékéhez képest.

nasdaq0411
Megosztás

Vegyes teljesítmény a tengerentúlon

A vezető amerikai részvényindexek közül a Dow Jones veszteséget kénytelen elkönyvelni, a nyitás óta 0,33%-ot veszített értékéből. Az S&P 500 index 0,17%-kal, a Nasdaq 0,7%-kal emelkedett.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

A magyar tőzsdét sem kerülte el a rossz nemzetközi hangulat

A nemzetközi piacokon ma fokozatos hangulatromlás volt megfigyelhető, és ez az egyébként relatíve jól teljesítő magyar piacot sem hagyta érintetlenül, ugyan reggel még történelmi csúcsot állított be a BUX, a zárásra azonban 0,1 százalékos mínuszba került a hazai részvényindex.

A magyar tőzsdét sem kerülte el a rossz nemzetközi hangulat
Megosztás

Újabb kör lefelé

Bár a délutáni órákban valamennyit le tudtak dolgozni a korábbi esésből az európai tőzsdék, mostanra azonban megérkezett egy újabb kör lefelé, a német DAX index már 1,3 százalékos mínuszban van, és a BUX is lefordult.

Közben az amerikai tőzsdék is gyengélkednek, bár a kereskedés indulása után még kis pluszban volt a vezető indexek, a Dow mostanra 0,5 százalékos mínuszban van, és az S&P 500 is lefordult, a Nasdaq pedig kis pluszban tartja magát.

euindexek0411aaaa
Megosztás

Jött egy kedvező inflációs adat is az USA-ból

A márciusi termelői árindex kisebb mértékű emelkedése enyhítheti azokat a félelmeket, hogy az infláció hosszabb ideig maradhat magas szinten, mint azt korábban sok közgazdász előre látta - tudósított a Cnbc.

Jött egy kedvező inflációs adat is az USA-ból
Megosztás

Javítani próbálnak a tőzsdék

Kisebb pozitív korrekcióval indult a kereskedés az amerikai tőzsdéken a tegnapi inflációs adat után esés után, a Dow 0,1 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 0,2 százalékot erősödött, a Nasdaq pedig 0,4 százalékos pluszban nyitott. A frissen közzétett márciusi termelői árindex a várakozások alatt alakult, ami némi megkönnyebbülést okozott a tegnapi fogyasztói árindex adat után.

Az amerikai tőzsdék emelkedésével párhuzamosan kissé enyhül a nyomás az európai piacokon is.

spx0411a
Megosztás

Egyre lejjebb a tőzsdék

A korábbi iránykeresést követően mostanra lefordultak a tőzsédék, bár a BUX még mindig tartja magát. Megérkezett közben az EKB kamatdöntése, a várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta a kamatot az európai jegybank. Az EKB emellett halványan utalt a várható kamatcsökkentésre is, de továbbra is adatfüggő és értekezletről értekezletre való megközelítést követ a restrikció megfelelő szintjének és időtartamának meghatározásakor, és nem köteleződik el előre egy bizonyos kamatpálya mellett. A piac azt várja, hogy a jegybank következő ülésén, júniusban elkezdi csökkenteni a kamatokat.euindexek0411aa

Megosztás

Csúnya számokat hozott az első negyedév a Boeingnek

A tavalyi első negyedévhez viszonyítva jelentősen csökkentek az Airbus és a Boeing együttes kereskedelmi célú repülőgép szállításai - számolt be a Cirium.

Csúnya számokat hozott az első negyedév a Boeingnek
Megosztás

Tőzsdei vagyonépítés 2024-ben- díjmentes, interaktív online előadás

Az alapos kutatás és a megfelelő kockázatkezelés kulcsfontosságú a tőzsdei vagyonépítésben. Csatlakozz hozzánk, hogy megismerd a legfrissebb stratégiákat és módszereket a sikeres befektetéshez, és lépj közelebb a pénzügyi függetlenséghez!

Tőzsdei vagyonépítés 2024-ben- díjmentes, interaktív online előadás
Megosztás

Az ijesztő inflációs adat máris átírta a várakozásokat

A tegnap közölt amerikai inflációs adat komoly hatással járt a piacokra, a kamatvárakozások jelentős mértékben módosultak. Idén alig két kamatcsökkentést áraz a piac, a jövő évi kamatpálya viszont még nagyobbat emelkedett a határidős árazásokban. Ez okozta a dollár erősödését, ami a forint kilátásait rontja.

Az ijesztő inflációs adat máris átírta a várakozásokat
Megosztás

3 millió euró hitelt vett fel a Navigator

A Navigator Investments 3 millió euró hitelt vett fel - közölte a társaság a BÉT holnapján.

3 millió euró hitelt vett fel a Navigator
Megosztás

Iránykeresés

A nyitástól távolodva továbbra sincs határozott irány az európai tőzsdéken, a kontinens vezető részvényindexei vegyes képet mutatnak. A hazai BUX index mérsékelt, 0,1 százalékos emelkedésben van: ugyan három hazai blue chip árfolyama is pluszban áll, élen a Mollal, azonban az OTP 0,6 százalékos esése korlátozza az index mozgásterét felfelé.

euindexek0411a
Megosztás

A kriptopiac kockázataira hívja fel a figyelmet az MNB

A kriptopiaci szereplők – szolgáltatók, kereskedési platformok – által működtetett ökoszisztéma jelenleg még felügyelet, garanciális és kárviselési szabályok nélkül működik itthon. Alapvető fontosságú ezért, hogy a fogyasztók előzetesen tájékozódjanak arról: pontosan milyen kockázatai vannak az általuk igénybe veendő kriptoeszközöknek (pl. a Bitcoinnak), illetve kriptotőzsdéknek (pl. a Binance-nek) - írja legfrissebb közleményében az MNB. A jegybank eközben felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.

A kriptopiac kockázataira hívja fel a figyelmet az MNB
Megosztás

Iránykeresés Európában

Vegyes nyitást láttunk az európai tőzsdéken, mérsékeltek a mozgások a kereskedés első perceiben: a DAX stagnál, míg a CAC és a FTSE 100 0,1 százalékot emelkedett. A spanyol piac ezzel szemben 0,1 százalékos mínuszban van, a milánói börze pedig 0,2 százalékot esett.

dax041111
Megosztás

Még mindig nagy a baj Kínában, jöhet az újabb élénkítés

Márciusban a kínai fogyasztói infláció mérséklődött, és a termelői árak deflációs trendje továbbra is fennmaradt, ami nyomást gyakorol a döntéshozókra, hogy ösztönző intézkedéseket vezessenek be a továbbra is gyenge kereslet fellendítése érdekében, miközben az ingatlanpiaci válság súlyosan érinti a fogyasztói és üzleti bizalmat – írja a Reuters.

Még mindig nagy a baj Kínában, jöhet az újabb élénkítés
Megosztás

Elon Musk India miniszterelnökével találkozik - Jöhet az újabb gyárépítés?

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy Indiába utazik, hogy találkozzon Narendra Modi miniszterelnökkel. A Tesla-vezér várhatóan jelentős beruházási terveket fog bejelenteni az országban, amely nemrégiben csökkentette az elektromos járművek importadóját azoknak a gyártóknak, akik helyi gyártást ígérnek - írta meg a BBC.

Elon Musk India miniszterelnökével találkozik - Jöhet az újabb gyárépítés?
Megosztás

Történelmi csúcson indítja a napot a magyar tőzsde

A szerdai után ma újabb rekordértéket állított be a BUX index a reggeli kereskedésben, míg tegnap az OTP volt a nap sztárja, ma reggel már a Mol árfolyama van jelentősebb emelkedésben.

Történelmi csúcson indítja a napot a magyar tőzsde
Megosztás

Itt a friss inflációs adat! Még csökken a drágulás üteme Magyarországon

Márciusban 3,6 % volt az egy évre visszatekintő drágulás Magyarországon. Februárban 3,7%-os inflációt jelentett a KSH, vagyis folytatódott az immár 14. hónapja tartó árindex-csökkenés. A friss adat pontosan megegyezik a Portfolio által megkérdezett elemzők előrejelzéseinek középértékével, vagyis nem okozott meglepetést a további kis csökkenés. Az év hátralévő része már várhatóan inkább magasabb inflációs adatokról fog szólni.

Itt a friss inflációs adat! Még csökken a drágulás üteme Magyarországon
Megosztás

Vegyes nyitás jöhet Európában

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Eséssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, a Dow 1,1 százalékot, az S&P 500 1 százalékot ,a Nasdaq pedig 0,9 százalékot esett.
  • Ázsiában nagyrészt gyengültek a piacok, a Nikkei 0,4 százalélkot esett, a Hang Seng 0,5 százalékot gyengült, míg a szingapúri tőzsde 0,3 százalékkal került lejjebb.
  • A határidős indexek állása alapján Európában vegyes mozgásokat lehet számítani.
  • Az amerikai határidős részvényindexek állása alapján az USA-ban minimális pozitív elmozdulásokra van kilátás.

Mi várható makro fronton?

Csütörtökön a KSH ismerteti a magyar inflációt, emellett az Európai Központi Bank is kamatdöntő ülést tart, valamint Kínából is érkezik egy inflációs adat érkezett. Magyarországon az infláció meglepően jól alakult az év első két hónapjában, meglátjuk, kitartott-e ez márciusban is.

2024. április 8-14. makronaptár
Magyar makrogazdaság
április 8. hétfő 8:30 MNB Nemzetközi tartalékok márc.
április 8. hétfő 8:30 MNB Értékpapír-statisztikák febr.
április 9. kedd 11:00 PM Előzetes ÁHT márc.
április 9. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
április 11. csütörtök 8:30 KSH Infláció márc.
április 12. péntek 8:30 KSH Építőipar febr.
április 12. péntek 8:30 KSH Ipar (második becslés) febr.
Nemzetközi makrogazdaság
április 8. hétfő 8:00 Németo. Ipari termelés febr.
április 9. kedd 10:00 EU EKB hitelezési felmérés  
április 10. szerda 14:30 USA Infláció márc.
április 10. szerda 20:00 USA Fed jegyzőkönyv  
április 10. szerda 20:00 USA Államháztartás márc.
április 11. csütörtök 3:30 Kína Infláció márc.
április 11. csütörtök 14:15 EU EKB-kamatdöntés  
április 11. csütörtök 14:30 USA Termelői árak márc.
április 11. csütörtök 14:45 EU Christine Lagarde sajtótájékoztató  
április 12. péntek 5:00 Kína Külkereskedelem márc.
április 12. péntek 8:00 UK GDP febr.
április 12. péntek 9:00 EU Ecofin-ülés  
április 12. péntek 16:00 USA 5 éves inflációs várakozások ápr.
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
ora good cat