Az OTP húzza a magyar tőzsdét

Portfolio
A kereskedési idő felénél továbbra is az OTP a legjobban teljesítő hazai blue chip.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

A kereskedési nap felénél a BUX-index 0,6 százalékos pluszban van. A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát a fontosabb időtávokon egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg a hazai részvényindex esetében.

Két hazai blue chip, az OTP és a Mol árfolyama emelkedett ma, előbbié 1,4 százalékkal, utóbbié 0,2 százalékkal, eközben a Richter és a Magyar Telekom árfolyama esik, előbbi 0,2, utóbbi 0,3 százalékot esett.

A közepes kapitalizációjú tőzsdei vállalatok részvényárfolyama ma jellemzően esik, az esésben az élen a Rába papírjai állnak, amelyek árfolyama 2,5 százalékkal került lejjebb, a MBH JZB árfolyama pedig 2,1 százalékot esett.

A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban van, eddig 5,07 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepel még a Richter, a Waberer's, a Mol és a Magyar Telekom részvénye is.

Címlapkép forrása: Nora Sahinun

Címlapkép forrása: Portfolio

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF