Meg sem rezzentek az izraeli befektetők az iráni támadásra

Portfolio
Csökkenésben vannak az Öböl-menti piacok vasárnap az éjjeli iráni támadást követően, az eseményeket követően pedig az izraeli befektetők sem tűnik úgy, hogy kifejezetten aggódnának.

A vasárnapi tőzsdei kereskedés során az Öböl-menti piacok enyhe visszaesést mutattak. Szaúd-Arábia és Katar vezető részvényindexei 1,8, illetve 1,6 százalékos visszaesést mutattak, ezzel szemben az izraeli tőzsdék stagnáltak, és csak egy nagyon enyhe visszaesést mutattak az éjjeli eseményeket követően. A régió többi részén Kuvait és Omán indexei is csökkenést mutattak mutattak vasárnap, míg Bahrein fő indexe ellensúlyozta közel 1 százalékkal került feljebb.

Izrael ugyan minimális károkról számolt be, de a befektetők számára döntőek lesznek a további események, ugyanis Irán csapása a szélesebb regionális konfliktus kockázatát hordozza magában.

Brian Jacobson, az Annex Wealth vezető közgazdásza szerint ha a konfliktus nem eszkalálódik tovább, akkor fellélegezhetnek a befektetők, így emelkedés jöhet az Öböl-menti piacokon.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF