Az enyhe időjárás ellenére is pörgött a hőértékesítés a PannErgy-nél
Üzlet

Az enyhe időjárás ellenére is pörgött a hőértékesítés a PannErgy-nél

Portfolio
Megérkezett a PannErgy első negyedéves termelési jelentése, mely alapján a társaság a szokatlanul enyhe időjárás ellenére átlag feletti hőértékesítést realizált.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Az időjárás a tárgyalt időszakban (januárt leszámítva) a 2023-as év hasonló időszakhoz és az elmúlt évek átlagához viszonyítva lényegesen enyhébb és változatosabb, mégis összeségében átlagos vállalatcsoport szintű fűtési potenciált képviselt.

A 2024. első negyedéves hőértékesítési adatokat összehasonlítva a historikus évek átlagos azonos időszaki értékeivel megállapítható, hogy a szokatlanul enyhe időjárási körülmények mellett a PannErgy,

a tárgyalt időszakban átlag feletti, a bázisidőszak rekord nagyságú hőértékesítését is meghaladó és az időszakos tervet felülteljesítő hőértékesítést realizált.

A negyedéves tervértéket a PannErgy mintegy 1,9 százalékkal és a bázisidőszakét mintegy 1,3 százalékkal teljesítette felül, elsősorban a folyamatos hatékonyság- és üzembiztonságnövelő fejlesztéseknek köszönhetően (bázis összehasonlítás esetén figyelembe veendő a szökőév támogató hatása is).

Képernyőkép 2024-04-15 205334
Forrás: PannErgy

A PannErgy, a jelen termelési jelentésben bemutatott információk figyelembevételével, a korábban (2024. január 15.) publikált 2024-es üzleti évre vonatkozó, konszolidált 3 900 - 4 100 millió forintos EBITDA terv tartományának várható teljesülését fenntartja.

Az elmúlt években tapasztalt időjárási körülmények jelentős és kiszámíthatatlan változékonysága jelen áprilisban is folytatódott, melynek érezhető hatása lehet a második negyedév hőtermelési teljesítményére - közölte a cég.

Ami az egyes projekteket illeti:

  • A Miskolci Geotermikus Rendszer 2024. első negyedévében összesen 272 666 GJ hőenergiát értékesített összhangban az elmúlt évek vonatkozó időszaki átlagértékével és 1,2 százalékal meghaladva a 2023-as év hasonló időszakában elért hőértékesítést, ami a szökőév hatással korrigálva lényegében a bázissal megegyező teljesítményt jelent.
  • A Győri Geotermikus Rendszer 2024. első negyedévében 364 186 GJ hőenergiát értékesített, ami a korábbi évek vonatkozó időszaki átlagértékét meghaladja és egyben historikus időszakos rekord értéket képvisel. A bázisidőszakhoz viszonyítva 1,4 százalékos emelkedést tapasztalunk, ami a szökőév hatással korrigálva is enyhe emelkedést jelent.

A PannErgy árfolyama idén 5,2 százalékkal került feljebb.

pannegy0415

Címlapkép forrása: Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
31 hónapja minden nap nyer a tőzsdén, itt a tökéletes pénzcsináló gép