Az enyhe időjárás ellenére is pörgött a hőértékesítés a PannErgy-nél
Üzlet

Az enyhe időjárás ellenére is pörgött a hőértékesítés a PannErgy-nél

Portfolio
Megérkezett a PannErgy első negyedéves termelési jelentése, mely alapján a társaság a szokatlanul enyhe időjárás ellenére átlag feletti hőértékesítést realizált.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Az időjárás a tárgyalt időszakban (januárt leszámítva) a 2023-as év hasonló időszakhoz és az elmúlt évek átlagához viszonyítva lényegesen enyhébb és változatosabb, mégis összeségében átlagos vállalatcsoport szintű fűtési potenciált képviselt.

A 2024. első negyedéves hőértékesítési adatokat összehasonlítva a historikus évek átlagos azonos időszaki értékeivel megállapítható, hogy a szokatlanul enyhe időjárási körülmények mellett a PannErgy,

a tárgyalt időszakban átlag feletti, a bázisidőszak rekord nagyságú hőértékesítését is meghaladó és az időszakos tervet felülteljesítő hőértékesítést realizált.

A negyedéves tervértéket a PannErgy mintegy 1,9 százalékkal és a bázisidőszakét mintegy 1,3 százalékkal teljesítette felül, elsősorban a folyamatos hatékonyság- és üzembiztonságnövelő fejlesztéseknek köszönhetően (bázis összehasonlítás esetén figyelembe veendő a szökőév támogató hatása is).

Képernyőkép 2024-04-15 205334
Forrás: PannErgy

A PannErgy, a jelen termelési jelentésben bemutatott információk figyelembevételével, a korábban (2024. január 15.) publikált 2024-es üzleti évre vonatkozó, konszolidált 3 900 - 4 100 millió forintos EBITDA terv tartományának várható teljesülését fenntartja.

Az elmúlt években tapasztalt időjárási körülmények jelentős és kiszámíthatatlan változékonysága jelen áprilisban is folytatódott, melynek érezhető hatása lehet a második negyedév hőtermelési teljesítményére - közölte a cég.

Ami az egyes projekteket illeti:

  • A Miskolci Geotermikus Rendszer 2024. első negyedévében összesen 272 666 GJ hőenergiát értékesített összhangban az elmúlt évek vonatkozó időszaki átlagértékével és 1,2 százalékal meghaladva a 2023-as év hasonló időszakában elért hőértékesítést, ami a szökőév hatással korrigálva lényegében a bázissal megegyező teljesítményt jelent.
  • A Győri Geotermikus Rendszer 2024. első negyedévében 364 186 GJ hőenergiát értékesített, ami a korábbi évek vonatkozó időszaki átlagértékét meghaladja és egyben historikus időszakos rekord értéket képvisel. A bázisidőszakhoz viszonyítva 1,4 százalékos emelkedést tapasztalunk, ami a szökőév hatással korrigálva is enyhe emelkedést jelent.

A PannErgy árfolyama idén 5,2 százalékkal került feljebb.

pannegy0415

Címlapkép forrása: Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
tőzsde