Durva kirúgásokra készül a Tesla
Üzlet

Durva kirúgásokra készül a Tesla

Portfolio
A Tesla több mint 10%-kal csökkentené alkalmazottainak számát, miközben az első negyedévben a járműszállítások csökkenéséről jelentett és egy olcsó autó gyártásának terveit is elvetette - tudta meg az Electrek a Reuters tudósítása szerint.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A Tesla több mint 10%-os leépítésre készül, amint azt az Electrek technológiai hírportál egy belső dokumentumra alapozva közölt. A cég, mely a piaci érték tekintetében a világ vezető autógyártójának számít, a legfrissebb éves jelentése alapján globálisan 140 473 főt foglalkoztatott a tavalyi év decemberében.

A vállalat egyelőre nem reagált a létszámcsökkentésről szóló értesülésekre, de az elmúlt hónapokban már voltak jelei annak, hogy elbocsátásokra készülhet. A hírek szerint aTesla korábban felszólította a vezetőket, hogy azonosítsák a kritikus csapattagokat, és szüneteltette a részvényjuttatásokat, miközben törölte néhány alkalmazott éves értékelését. Emellett csökkentette a sanghaji gyár termelését is. A napokban több, független forrástól hallotaa az Electrek, hogy kezdődnek az elbocsátások, és a texasi gyárban a Cybertruck gyártási műszakjait is rövidítené a Tesla.

Az Electrek megszerezte Elon Musk levelét, amelyet a cégen belül küldtek körbe. A cégvezető azzal indokolta a leépítést, hogy az évek során gyorsan növekedett a vállalat, több gyáruk is van világszerte. Ezzel a gyors növekedéssel bizonyos területeken megkettőződtek a szerepek és a munkakörök. Ahogy a vállalatot a növekedés következő szakaszára készíti elő a cég, minden aspektusát át kell nézni a költségcsökkentés és a termelékenység növelése érdekében - tette hozzá a cégvezető. 

A Tesla április 23-án teszi közzé negyedéves pénzügyi eredményeit, de korábban beszámolt arról, hogy az első negyedévben csökkentek a járműszállítások. Ez közel négy év óta az első alkalom, hogy csökkenést regisztráltak, ráadásul ezek az adatok elmaradtak a piaci előrejelzésektől is. Továbbá a cég döntött amellett, hogy felhagy egy olcsó autómodell fejlesztésének tervével. Ez ellentmond Elon Musk korábbi ambíciójának, miszerint megfizethető elektromos járműveket kívánt gyártani széles vásárlói rétegek számára.

tesla0415

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kamat