Megint növekedni kezdett a Debrecenben akkumulátorgyárat építő CATL profitja
Üzlet

Megint növekedni kezdett a Debrecenben akkumulátorgyárat építő CATL profitja

Portfolio
A Debrecenben akkumulátorgyárat építő CATL 7 százalékos profitnövekedést jelentett az első negyedévben az egy évvel korábbi szinthez képest, ezzel ellensúlyozva a negyedik negyedéves profitcsökkenést.

A szezonálisan jellemzően gyengének számító első negyedév során a CATL 10,5 milliárd jüan nyereséget ért el, 7 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában, és részben ellensúlyozva a a negyedik negyedéves profitcsökkenést. Ezzel párhuzamosan a bevétel 10,4 százalékkal 79,8 milliárd jüanra esett vissza, ami 2022 második negyedéve óta a legalacsonyabb érték.

Az első negyedévben a vállalatnak sikerült valamelyest javítania a negyedik negyedévhez képest, amikor a profitja 2022 óta először csökkent. Elemzők szerint azonban 2024 elején erős fundamentumok kezdtek kialakulni a vállalat számára. A Morgan Stanley márciusban felminősítette a CATL részvényeit egyenlő súlyozásról felülsúlyozásra, a Moody's Ratings pedig az eredmények közzététele előtt órákkal javította fel a vállalat hitelminősítését Baa1-ről A3-ra, miközben a kilátásait pozitívról stabilra módosította. A hitelminősítő kiemelte a CATL stabil profitabilitását, alacsony tőkeáttételét és növekvő nettó készpénzállományát mint pozitív tényezőket még annak ellenére is, hogy az árverseny visszafogja a bevételek növekedését.

A China Automotive Battery Innovation Alliance szerint márciusban a CATL akkumulátorainak piaci részesedése 44,9 százalékot ért el a Kínában gyártott elektromos autókban, ami több mint 10 százalékpontos csökkenést jelent az előző hónaphoz képest. Ezzel szemben a második helyezett BYD piaci részesedése márciusban 26,8 százaléka nőtt, míg a harmadik helyezett CALB-é 6,7 százalékra emelkedett.

Azonban az első negyedévben még így is a CATL volt a domináns szereplő 48,9 százalékos piaci részesedéssel.

A CATL árfolyama ma 4,6 százalékkal került feljebb a szencseni tőzsdén, idén pedig 20,8 százalékot emelkedett.

catl0415

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
befektető befektetés chart részvény tőzsde árfolyam