Új felsővezetők a Librinél
Üzlet

Új felsővezetők a Librinél

Portfolio
2023-ban tovább nőtt a Libri csoport, mind a könyvkereskedelmi, mind a könyvkiadói leányvállalatok jelentős növekedést értek el. A vállalat frissítette stratégiáját, ami alapján 2030-ra a Közép-Kelet európai régió kulturális és szórakoztatóiparának több szegmensében is meghatározó szereplő kíván lenni, ehhez pedig új vezetőket is kinevez a vállalat.

Közzétette 2023-as pénzügyi beszámolóját a Libri, amelyből kiderült, hogy a vállalat forgalma meghaladta a 30 milliárd forintot, adózott eredménye pedig 1,25 milliárd forint volt. A Libri Kiadói csoport éves árbevétele 14 százalékkal nőtt, adózott eredménye 643 millió forint volt.

A Libri frissítette a középtávra kitekintő vállalati stratégiáját, a cégcsoport a jövőben is meg kívánja őrizni, és tovább szeretné erősíteni a hazai piacvezető szerepét, azonban az új növekedési stratégiája már kiterjed a hazai és nemzetközi piacokra is.

A vállalat víziója, hogy 2030-ra a Közép-Kelet európai régió kulturális és szórakoztatóiparának több szegmensében is meghatározó szereplő legyen.

Átalakul a cégcsoport igazgatósága: a tervek szerint a jövőben az igazgatóság aktívabb szerepet vállal a stratégai kérdésekben és a menedzsment támogatásában.

Az új elnök Starcz Ákos eddigi igazgatósági tag lesz, aki korábban már volt a cégcsoport vezérigazgatója, jelenleg az Indamedia csoport igazgatója, az Index vezérigazgatója.

A Libri csoport igazgatósága a közeljövőben új vezérigazgatót is kinevez Köbli Gyula személyében. Az új vezető 2017-2021 között gazdasági igazgatóként már tagja volt a vezetőségnek. Megbízatása szerint egy újabb szintre kívánja emelni a hazai piacvezető könyves-csoportot, többek között a nemzetközi terjeszkedés, a kereskedelmi tevékenység kiszélesítése és a digitális lehetőségek régiós kihasználásán keresztül.

Kovács Péter Tamás, leköszönő vezérigazgató szerződése lejártával távozik a pozícióból. Vezetése alatt indult a Libri és a Bookline fúziója 2013-ban. A 2013-as, nagyságrendileg 11 milliárd forintos árbevételhez képest 2023-ban a cégcsoport konszolidált árbevétele meghaladta a 33 milliárd forintot.

Szalai Zoltán, a Libri többségi tulajdonosának, a Mathias Corvinus Collegiumnak a főigazgatója a továbbiakban – hagyományos tulajdonosi szerepben – a felügyelőbizottság elnökeként támogatja a vállalatcsoport munkáját.

Címlapkép forrása: Maryna Terletska via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tozsde részvény