Tagadja a Boeing, hogy gond lenne a 787-es gépek biztonságával
Üzlet

Tagadja a Boeing, hogy gond lenne a 787-es gépek biztonságával

Portfolio
A Boeing visszautasította a vádakat, miszerint egyszerűsítette a gyártási folyamatokat a 787 Dreamliner és 777-es típusok esetében, hangsúlyozva, hogy repülőgépeik biztonságát és minőségét szigorú tesztek igazolják - jelentette a Cnbc.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A Boeing hétfőn kiállt a 787 Dreamliner és a 777-es repülőgépek minőségi és biztonsági tesztjei mellett, válaszul egy mérnökük által felhozott vádakra, miszerint a cég gyorsította a gyártási folyamatokat. Sam Salehpour, a vállalat mérnöke kijelentette, hogy a 787-es modellek összeszerelése során az illesztések túlzott terhelésnek vannak kitéve, ami rövidítheti néhány gép élettartamát. A Boeing cáfolta ezeket az állításokat, "pontatlannak" nevezve őket, és hangsúlyozva repülőgépeik biztonságát.

Salehpour konkrétan a 787-es szénszálas kompozit törzsénél lévő illeszkedési problémákra hívta fel a figyelmet. Hozzátette, hogy látott embereket ugrálni a 777-es darabjain az illeszkedés megkönnyítése érdekében.

A Boeing ezzel kapcsolatban közölte, hogy ezek az állítások nem helytállóak és teljes mértékben bíznak a gépek biztonságában és tartósságában.

A cég korábban felfüggesztette a 787-es modellek szállítását közel két évre nem megfelelő méretű alátétek miatt. A Boeing nyilatkozata szerint az FAA felügyelete alatt végrehajtott szigorú mérnöki vizsgálataik igazolták, hogy ezek nem jelentenek biztonsági aggályokat.

A Boeing vezető mérnökei egy sajtótájékoztatón ismertették a 787-es modell stressz- és biztonsági tesztjeit, amelyek során a gépet 165 000 cikluson át tesztelték változó körülmények között. Steve Chisholm, a cég gépészeti és szerkezeti mérnöki részlegének vezetője elmondta, hogy ezeket a teszteket többször is megismételték, többször annál, mint amennyit a repülőgépek valós használat során tapasztalhatnak.

Salehpour és további személyek - köztük egy volt légiközlekedési tisztviselő és egy független biztonsági szakértő - részt vesznek egy szerdai szenátusi meghallgatáson, amely a Boeing biztonsági kultúrájának feltárását célozza. Eközben a Boeing vizsgálat alatt áll a januárban történt Alaska Airlines-incidens miatt.

A Boeing körüli biztonsági aggályok megviselték a társaság részvényeit, idén több mint 30 százalékkal esett a részvények árfolyama.

boeing0416

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
tőzsde