Kifulladt a felpattanás az amerikai tőzsdéken, esett az olajár
Üzlet

Kifulladt a felpattanás az amerikai tőzsdéken, esett az olajár

Portfolio
Komolyabb hangulatromlást láttunk a héten a piacon, egyrészt az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, másrészt pedig továbbra is ott vannak a ragadós inflációval kapcsolatos aggályok. Jerome Powell amerikai jegybankelnök tegnap arról beszélt arról, hogy a jegybanknak a kamatcsökkentés előtt több arra utaló jelet kell látnia, hogy az infláció a 2 százalékos szint felé csökken, ami azt a narratívát erősítette, hogy hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Összességében tehát nem volt eddig jó a hangulat, bár ma már mérséklődik az elmúlt napokban látott esés, Európában felpattantak a vezető részvényindexek, viszont az Egyesült Államokban a tőzsdék a kezdeti emelkedés után hamar lefordultak. Az olajár érdemben esett.
Megosztás

Esés lett a vége, az olajárnál is ezt láttuk

A piaczárásra is érdemi mínusz mutatkozott a három vezető amerikai index közül kettőnél: az S&P 0,6%-kal, a Nasdaq 1,2%-kal esett, míg a Dow Jones 0,1%-os csökkenéssel megúszta.

Az amerikai WTI olajfajta ára 3%-kal 82 dollár közelébe süllyedt, az Európában irányadó Brentnél is volt kora este egy lejtmenet, és végül 87 dollár közelében állt meg egy hordó ára.

Megosztás

Kifulladt az amerikai felpattanás

A nyitás utáni határozott emelkedés után záráshoz közeledve újra süllyedtek a vezető amerikai részvényindexek: a legnagyobb a Nasdaq-nál látszik, ami 1,1% feletti, de az S&P-nél is fél százalék feletti. Egyedül a Dow Jones tartja magát, minimális a mínusz.

Megosztás

Jó napja volt a magyar tőzsdének

Az elmúlt napokban látott komolyabb esés után megérkezett a felpattanás a tőzsdéken, és ugyan a lendület a nap vége felé elkezdett fogyni, a BUX index ennek ellenére is szépnek mondható, 1,1 százalékos pluszban zárta a mai napot.

Jó napja volt a magyar tőzsdének
Megosztás

Emelkedik az USA

Emelkednek az amerikai tőzsdék, a Dow 0,4 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 szinténe 0,4 százalékkal került feljebb, a Nasdaq pedig 0,5 százalékot erősödött. A Dow kedden meg tudta törni a napok óta tartó eső sorozatot tudott törni, az S&P 500 és a Nasdaq Composite azonban már a harmadik egymást követő napon esett. Ehhez képest ma már határozottabb hangulatjavulás látszik.

spx0417
Megosztás

IMF: úgy elszálltak a cégértékek, hogy az már a pénzügyi stabilitásra is kockázatot jelent

Az IMF figyelmeztet, hogy a túlzottan magas vállalati értékeltségek kockázatot jelentenek a pénzügyi stabilitásra nézve - írta meg a CNBC.

IMF: úgy elszálltak a cégértékek, hogy az már a pénzügyi stabilitásra is kockázatot jelent
Megosztás

Hol állhat meg a Richter esése?

Kedden csúnyán megütötték a Richtert, az árfolyam pedig több fontos technikai szintet is leszakított. Ezt követően a szerdai kereskedésben is csak egy kisebb felpattanást látunk és jelenleg is egy kulcsfontosságú szinten billeg az árfolyam. Éppen ezért megnéztük, hogy hogyan néz ki a technikai kép a Richter esetében.

Hol állhat meg a Richter esése?
Megosztás

Elszabadult a bika a magyar tőzsdén

Komoly visszapattanás látszik a tőzsdéken az elmúlt napok esése után, ebből a magyar piac is kiveszi a részét. A BUX már a nap elején is pluszban indított, majd fokozatosan egyre feljebb került a hazai részvényindex. Ezzel párhuzamosan a blue chipek is raliznak.

Elszabadult a bika a magyar tőzsdén
Megosztás

Felpattanás

A reggeli bizonytalan hangulathoz képest mostanra határozott visszapattanást látunk a tőzsdéken, szemmel láthatóan enyhült a nyomás a részvénypiacokon a hét korábbi részében látott eséshez képest. Az egyes szektorokat tekintve, az LVMH friss eredményei után emelkednek a luxusipari részvények, míg az ASML gyenge eredményei a tech szektorban okoztak esést.

euindexek0417
Megosztás

Ütik Európa legnagyobb tech cégét

A tech szektor képviselői közül is megérkezett az első fontosabb gyorsjelentés, az ASML a vártnál gyengébb első negyedéves rendelésállományról számolt be, bár az pozitívum volt, hogy a Kínába irányuló eladások kitartottak az exportra vonatkozó amerikai korlátozások ellenére. A részvényárfolyam 4 százalékot esett a jelentés után.

Ütik Európa legnagyobb tech cégét
Megosztás

Miért gyenge a forint, és mi lehet ennek a vége?

A forint az előző napokban nagyobb gyengülést mutatott a főbb devizákkal szemben, a jegyzés 395 környékén jár ma reggel. A forintgyengülés mögött a nemzetközi hangulat romlása áll, ami a részvénypiacokat is megviselte, hétfőn idehaza 3% környéki esést láttunk. Az aggodalom fő tárgya az Egyesült Államok, pontosabban az amerikai inflációs kilátások. Nincs új a nap alatt tehát: ahogy tavalyelőtt és tavaly is az év nagy részében, most is a Fed kamatpolitikájával kapcsolatos bizonytalanságok határozzák meg a piacok sorsát, ennélfogva tartós enyhülés is csak akkor jöhet, ha az amerikai kilátások javulnak.

Miért gyenge a forint, és mi lehet ennek a vége?
Megosztás

Itt az új stratégia: megmutatta a Navigator, hogyan növekednének

Közzétette friss stratégiáját a Navigator Csoport, amit a társaság igazgatóságának elnöke, Jutasi Zoltán ismertetett a vállalat mai eseményén. Jelentős növekedést célzott meg a vállalat a következő évekre, újabb akvizíciók jöhetnek, és a nemzetközi terjeszkedés is fókuszban van, az osztalék duplázódhat az elző évhez képest és széleskörű nyilvános részvénykibocsátás jöhet.

Itt az új stratégia: megmutatta a Navigator, hogyan növekednének
Megosztás

Fordulat az Adidasnál, pattan az árfolyam

Az Adidas a vártnál jobb pénzügyi teljesítményt ért el az első negyedévben, így felemelte 2024-es profitvárakozásait, most már 700 millió eurós opertatív eredményt vár a korábban várt 500 millió euróval szemben - derült ki az előzetes számokat tartalmazó közleményből. Az eredményekre 5 százalékot emelkedett a részvényárfolyam.

Fordulat az Adidasnál, pattan az árfolyam
Megosztás

Kis emelkedés

Nagyrészt óvatos emelkedés látszik ma reggel az európai tőzsdéken, a DAX 0,2 százalékkal került feljebb, míg a CAC 0,5 százalékot emelkedett, a FTSE 100 pedig stagnál. A milánói börze feljebb került 0,2 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,3 százalékot emelkedett. A tegnapi jelentős esés után tehát határozott visszapattanásról továbbra sem beszélhetünk.

dax0417
Megosztás

Felpattant a magyar tőzsde

A tegnapi esés után ma megérkezett egy kisebb fellélegzés a piacon, bár az európai tőzsdék összességében így is csak vegyes képet festenek. Ehhez képest felülteljesítő a BUX index, amely határozott emelkedést mutat.

Felpattant a magyar tőzsde
Megosztás

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • Vegyesen zártak tegnap az irányadó amerikai indexek Jerome Powell szavai után. A Dow 0,2 százalékot emelkedett, míg az S&P 500 0,2 százalékot esett, a Nasdaq pedig stagnált.
  • Az ázsiai tőzsdéken szintén felemás volt a hangulat, a Nikkei 1,3 százalékot esett, a dél-koreai Kospi 0,6 százalékot emelkedett, a hongkongi Hang Seng 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a Shanghai Composite 1,7 százalékot emelkedett.
  • A határidős indexek állása alapján emelkedéssel nyithatnak az európai tőzsdék.

Ma érkezett egy brit inflációs adat, délelőtt pedig rangsorba helyezhetjük a magyar inflációt, ekkor közli ugyanis az Eurostat az inflációs rangsort az eurózóna átlagának felülvizsgálatával együtt. Este a Fed közzéteszi legfrissebb bézs könyvét.

2024. április 15-21. makronaptár
Magyar makrogazdaság
április 15. hétfő 8:30 MNB Havi fizetési mérleg febr.
április 15. hétfő 8:30 MNB Statisztikai mérleg márc.
április 16. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
április 18. csütörtök 8:30 MNB Nemzetközi tartalékok márc.
április 18. csütörtök 11:30 ÁKK Kötvényaukció  
Nemzetközi makrogazdaság
április 15. hétfő 11:00 EU Ipari termelés febr.
április 15. hétfő 14:30 USA Kiskereskedelem márc.
április 16. kedd 4:00 Kína GDP Q1
április 16. kedd 8:00 UK Munkanélküliség febr.
április 16. kedd 14:30 USA Lakásépítési engedélyek márc.
április 16. kedd 15:15 USA Ipari termelés márc.
április 17. szerda 8:00 UK Infláció márc.
április 17. szerda 11:00 EU Infláció (második becslés+rangsor) márc.
április 17. szerda 20:00 USA Fed bézs könyv  
április 18. csütörtök 16:00 USA Használtlakás-eladások márc.
április 19. péntek 1:30 Japán Infláció márc.
április 19. péntek 8:00 Németo. Termelői árak márc.
április 19. péntek 8:00 UK Kiskereskedelem márc.
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Címlapkép forrása: Getty Images

Megosztás

Megeszi az infláció a megtakarításainkat - Állampapírt vagy részvényt vegyünk?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án újra minden a pénz körül forog, várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal és a magyar részvénypiaccal, előadónk lesz Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója és Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója.Az eseményre itt lehet regisztrálni.

Megeszi az infláció a megtakarításainkat - Állampapírt vagy részvényt vegyünk?

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kiszámoló

A kínai szellemvárosok

Kínában több tízmillió üres, gyakran félkész lakás van, a világ végén, ahol senki nem akar és soha nem is fog akarni lakni. (Optimista becslések szerint minden német háztartásnak jutna egy

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
telefonálás