Előfizetői tartalom

Kifulladt a felpattanás az amerikai tőzsdéken, esett az olajár

Portfolio
Komolyabb hangulatromlást láttunk a héten a piacon, egyrészt az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, másrészt pedig továbbra is ott vannak a ragadós inflációval kapcsolatos aggályok. Jerome Powell amerikai jegybankelnök tegnap arról beszélt arról, hogy a jegybanknak a kamatcsökkentés előtt több arra utaló jelet kell látnia, hogy az infláció a 2 százalékos szint felé csökken, ami azt a narratívát erősítette, hogy hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Összességében tehát nem volt eddig jó a hangulat, bár ma már mérséklődik az elmúlt napokban látott esés, Európában felpattantak a vezető részvényindexek, viszont az Egyesült Államokban a tőzsdék a kezdeti emelkedés után hamar lefordultak. Az olajár érdemben esett.

2024. április 17. 22:09 Megosztás Esés lett a vége, az olajárnál is ezt láttuk A piaczárásra is érdemi mínusz mutatkozott a három vezető amerikai index közül kettőnél: az S&P 0,6%-kal, a Nasdaq 1,2%-kal esett, míg a Dow Jones 0,1%-os csökkenéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés