Portfolio signature

Kilövésre felkészülni – Indulhat az Nvidia rakétája!

Portfolio
Az elmúlt hetek látványos tőzsdei hangulatromlásából az elmúlt közel egy év legnagyobb sztárjának számító AI-papírok, így az Nvidia sem maradt ki. A mostani eséssel máris egy kulcsfontosságú szintig érkezett az árfolyam, azonban vannak arra utaló jelek, hogy új lendületet kaphat az AI-rali a tőzsdéken. Éppen ezért megnéztük, hogy hogyan is néz ki a technikai kép az Nvidia esetében. Érdemes lehet beszállni?
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Új lendületet kaphat az AI-rali!

Az Nvidia árfolyama még március elején érte el a 974 dolláros történelmi csúcsát, azóta azonban már közel 14 százalékot esett a papír. Ennek ellenére az idei év eddigi részét tekintve közel 70 százalékos az emelkedés mértéke, így aggodalomra semmi ok, sőt, a mostani eséssel ismét egy fontos támaszig esett az árfolyam, ahonnan az elmúlt hetekben már számos felpattanást láthattunk.

nvda

Noha a technológiai szektor szereplőit az átlagnál jobban megviselhetik a vártnál tovább magasan maradó kamatok és a kötvényhozamok emelkedése, ennek ellenére mégis van ok a bizakodásra.

A felpattanást segítheti, hogy egyre több, a mesterséges intelligenciában érintett chipgyártó cég negyedéves számai képesek nem csak, hogy megfelelni, de túl is szárnyalni az egyébként igencsak magas elemzői várakozásokat, ezúttal a Taiwan Semiconductor (TSMCI) csütörtöki első negyedéves gyorsjelentésének örülhetnek a befektetők: a cég 2022 első negyedéve óta először ért el év/év alapon profitnövekedést, ami igazolja, hogy az okostelefon piac lassulását valóban képes ellensúlyozni az AI-chipek iránti kereslet.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés