Felvásárolta a Brendont a Mészáros Csoport
Üzlet

Felvásárolta a Brendont a Mészáros Csoport

Portfolio
A Mészáros Csoport új akvizícióval bővíti portfólióját: megszerezte a Brendon Holding Kft. 100%-os tulajdonjogát. A cég a baba-mama termékek kereskedelmére specializálódott áruházaival piacvezető a szegmensben.

A Talentis Group Zrt. szerződést kötött a Brendon Holding Kft. akvizíciójáról, amelynek értelmében a zárási feltételek teljesülése esetén 100%-os tulajdonosa lesz a cégnek. A Mészáros Csoport ez az akvizíciója egy teljesen új, de annál fontosabb tevékenységi körrel bővíti a csoportot, amely koncepciója közel áll az üzletfilozófiájukhoz – derül ki a vállalatcsoport közleményéből.

A Brendon Holding Kft. hazánkban 18 üzlethelyiséget üzemeltet, mellyel a baba-mama termékek kereskedelmére specializálódva piacvezető helyet foglal el. Szlovákiában Pozsony legnagyobb alapterületű baba-mama áruházával az ország második legnagyobb forgalommal rendelkező piaci szereplője.

Konszolidált árbevétele 2022-ben meghaladta a 15 milliárd forintot, alkalmazottainak száma pedig több mint 300 fő.

A Brendont 1993-ban alapító és azóta is a céget vezető tulajdonosok kezében volt, akik most azt remélik, hogy a tranzakció meg fogja alapozni a további fejlődést, növekedést.

„A Deloitte Magyarország által támogatott nemzetközi tender eredményeképpen a Talentis Group Zrt.-vel való együttműködést választottuk, mert így látjuk biztosítottnak a cégcsoport jövőjét. Várjuk a közös munkát a Talentis csoporttal, mely a tranzakció zárását követően kezdődik meg. Motivációnk nem változott: a legszínvonalasabb szolgáltatást szeretnénk nyújtani a kisbabás családoknak most és a jövőben is” – írták a közleményben.

Címlapkép forrása: Getty Images

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bear_1