Új korszak kezdődik a Netflixnél
Üzlet

Új korszak kezdődik a Netflixnél

Portfolio
A Netflix minden fronton verte az előzetes várakozásokat az első negyedévben, emellett pedig a cég azt is bejelentette, hogy a jövő évtől kezdődően nem tesznek közzé negyedéves adatokat az előfizetői létszámról vagy felhasználónkénti átlagos bevételről, mivel a cég mostantól inkább a bevételre, működési árrésre és az ügyfél-elégedettség legjobb mutatójaként szolgáló elkötelezettségre koncentrál - közölte a CNBC.

16:03 Update:

a cikkünk megírása óta már kinyitott az amerikai piac, a nyitás előtt úgy tűnt, hogy közel 7 százalékot eshet az árfolyam, a nyitást követően azonban gyorsan visszahúzták a Netflix részvényeit, jelenleg közel 3 százalékos az esés mértéke.

nflx0419

Az év első negyedévében a Netflix 2,33 milliárd dolláros profitot ért el, a bevétel pedig 9,37 milliárd dollár volt. Az EPS pedig 5,28 dollár volt, ami szintén jóval magasabb az elemzők által várt 4,52 dolláros értéktől. Emellett a cég előfizetői bázisa 16 százalékkal nőtt, elérve a 269,6 milliót, ami magasabb az elemzők által várt 264,2 milliós számnál.

A második negyedévre vonatkozóan a cég bevételi előrejelzése azonban enyhén elmarad a Wall Street várakozásaitól.

A Netflix hangsúlyozta, hogy a fő pénzügyi mutatók között mostantól a bevétel és a működési marzs kap majd nagyobb figyelmet. A vállalat szerint az előfizetői létszám már nem olyan mérvadó adat, mint korábban volt, mivel többféle árkategóriájú tagságokat kínálnak. Ennek ellenére azonban úgy fogalmaztak, hogy az előfizetői mérföldkövekről a jövőben is be fognak majd számolni.

A Netflix most már inkább a nyereség növelésére koncentrál olyan stratégiák révén, mint az áremelések és a reklámokkal támogatott tagsági rétegek bevezetése. A befektetők kíváncsian várják további információkat arról, hogyan tervezi a cég folytatni ezt az irányt és hogyan alakulnak majd ezeknek az intézkedéseknek a hatásai.

Emellett megemlítették egy partnerség lehetőségét is a TKO Group Holdings-szel és utaltak arra, hogy szeretnének több élő sporteseményt is közvetíteni platformjukon. Ted Sarandos társ-vezérigazgató szerint még csak most kezdik fejleszteni élő műsoraikat és izgatottan tekintenek erre a lehetőségre.

A Netflix árfolyama idén 16,5 százalékos pluszban van. A befektetők pedig ugyan pozitívan fogadták kezdetben a híreket, a cég papírjai azonban közel 7 százalékos mínuszban nyithatnak.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Mario Tama/Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
falcon-9-raketa-space-x-amerikai-egyesult-allamok