FONTOS Itt a régi ismerős: 13 kérdés és válasz a megújuló szuperállampapírról
Betilthatja a TikTokot az USA - Azonnal reagált a kínai cég
Üzlet

Betilthatja a TikTokot az USA - Azonnal reagált a kínai cég

Portfolio
A képviselőház kétpárti támogatással, 360-58 arányban fogadta el a "21. századi béke az erőn keresztül" nevű törvényjavaslatot, amely nemzetbiztonsági intézkedéseket tartalmaz, beleértve Irán elleni szankciókat, orosz állami vagyon lefoglalását és a TikTok alkalmazás esetleges betiltását.

A BBC beszámolója szerint a Képviselőház által megszavazott törvényjavaslat számos nemzetbiztonsági intézkedést tartalmaz. Ezek között szerepelnek az Iránra vonatkozó szankciók, az Egyesült Államokban befagyasztott orosz vagyon lefoglalása és egy olyan lépés, amely a TikTok alkalmazás betiltását eredményezheti az országban.

A javaslat részletesen foglalkozik az iráni olajiparral kapcsolatos korlátozásokkal, beleértve a szankciókat azokra a kikötőkre és finomítókra, amelyek iráni olajiparral állnak kapcsolatban. Emellett büntetőintézkedéseket ír elő minden olyan féllel szemben, aki részt vesz az ENSZ-rakétaembargójának megsértésében vagy iráni rakéták és drónok értékesítésében.

Az intézkedés további korlátozások bevezetését is előírja az amerikai áruk és technológia Iránba történő exportjára vonatkozóan. Ezenkívül lehetőséget biztosít a végrehajtó hatalomnak arra, hogy elkobozza és Ukrajnának átutalja az Egyesült Államok területén befagyasztott orosz vagyont.

A TikTokkal kapcsolatos rendelkezés kilenc hónapos határidőt ad a ByteDance kínai anyavállalatnak a közösségi média vállalat eladására. Amennyiben

ez nem történik meg, úgy a TikTokot kizárják az amerikai alkalmazásboltokból.

Máris reagált a cég

"Sajnálatos, hogy a képviselőház a fontos külföldi és humanitárius segítségnyújtás álcáját használja fel arra, hogy ismét átnyomjon egy tiltó törvényjavaslatot, amely 170 millió amerikai szólásszabadságát tiporja el, 7 millió vállalkozást tesz tönkre, és bezár egy olyan platformot, amely évente 24 milliárd dollárral járul hozzá az amerikai gazdasághoz" - mondta a TikTok szóvivője szombati nyilatkozatában a CNN beszámolója szerint.

Fontos megjegyezni, hogy a Képviselőház emellett három további törvényjavaslatot is megszavazott, amelyek Ukrajna, Izrael és az indo-csendes-óceáni térség külföldi segítségnyújtását célozzák. Ezeket a javaslatokat egy módosítás keretében egyesítik, miután sikeresen áthaladtak a Házon, majd továbbítják őket a Szenátus felé - jegyzi meg a csatorna.

Címlapkép forrása: © 2024 SOPA Images via Getty Images

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
falcon-9-raketa-space-x-amerikai-egyesult-allamok