Portfolio signature

A héten beindul a tűzijáték a tőzsdéken

Portfolio
Elég rossz formában érkeztek meg a tőzsdék az első negyedéves gyorsjelentési szezon egyik legsűrűbb hetéhez, ami könnyen befolyásolhatja, hogy a piac hogyan reagál a legfrissebb vállalati számokra. A hét egyik nagy kérdése, milyen mozgásokat fognak hozni a nagy technológiai vállalatok gyorsjelentései, hiszen ezen a cégek részvényei alaposan megszenvedték az elmúlt heteket és alulteljesítővé váltak a piaccal szemben.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Nyomás alá kerültek a tőzsdék az elmúlt hetekben, miután a befektetők a közel-keleti konfliktus eszkalálódásától tartanak, miközben a Fed kamatvágásaival kapcsolatban is egyre bizonytalanabb a piac. Alapvetően tehát egy elég keserű mellékíz kíséretében indult be az első negyedéves gyorsjelentési szezon, ami a héten teljes erővel zúdul rá a befektetőkre.

Hétfőn még csak elszórtan érkezik 1-2 jelentés, viszont kedden már olyan nagyágyúk jelentenek, mint az értékesítés visszaesésével küzdő Tesla, a nem-ciklikus fogyasztói szegmenst képviselő PepsiCO, a Visa, vagy a GE.

Szerdán aztán érkezik a tech papírok szenvedését relatíve jól bíró Meta Platforms jelentése, valamint a minőségi problémákkal küzdő Boeing számai.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés