Alaposan megütötték a nap végén a Richtert
Üzlet

Alaposan megütötték a nap végén a Richtert

Portfolio
Az elmúlt hetekhez képest ma relatíve jó hangulat volt a nemzeközi részvénypiacokon, amivel egy ideig a magyar tőzsde is tudott menni, azonban a Richter késő délután komoly eladói nyomás alá került, ami miatt a BUX is nagyrészt visszaadta a napon belüli emelkedést.

Ma a BUX-index 0,1 százalékos pluszban fejezte be a napot az utolsó záróértékéhez képest. A BUX-index jelenleg a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát hosszútávon emelkedő trendről beszélhetünk, viszont a 20 és az 50 napos mozgóátlaga alá került az index, ami rövid- és középtávon eső trendre utal.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A hazai blue chipek árfolyama ma többségében emelkedett, a Magyar Telekom árfolyama 1,2 százalékot emelkedett, a Mol árfolyama 0,7 százalékos pluszban zárt, az OTP árfolyama 0,7 százalékkal került feljebb. Ezzen szemben a Richter árfolyama 2,3 százalékot esett. Az esés közvetlenül az után gyorsult be, hogy Szijjártó Péter Luxemburgban arról beszélt, hogy az ukrán hatóságok vissza kívánják vonni a Richter tucatnyi gyógyszerének helyi forgalmazási engedélyét.

Viszont ez a sztori nem friss információ, sőt, egészen tavaly februárig vezethető vissza, akkoriban ugyanis az ukrán törvényi háttér változása lehetővé tette a forgalmazási engedélyek visszavonását mindazon termékek esetében, amelyek gyártókapacitása van Oroszországban és ott adózik, továbbá elegendő helyettesítő termék van a piacon. A Richter esetében 35 ilyen terméket találtak és az engedélyek felfüggesztésének eljárását 2022 október elején elindították. 

Hazai blue chipek mai árfolyamváltozása

Jó volt a hangulat a magyar midcap részvényeknél, a BIF és az Appeninn vezette a sort 6,0 illetve 2,4 százalékos emelkedéssel, a lista végén a Rába állt 2,9 százalékos eséssel.

Hazai midcapek mai árfolyamváltozása

A legnagyobb forgalom ma a Richter papírjaiban volt, 4,3 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepelt még az OTP, a Mol, a Magyar Telekom és a 4iG részvénye is.

Az öt legnagyobb forgalmú részvény a budapesti tőzsdén (millió forint)

Címlapkép forrása: Szabó Gábor / Gabriel Szabo

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító