Tovább csökkentette autói árát a Tesla, a Full Self-Driving is olcsóbb lett
Üzlet

Tovább csökkentette autói árát a Tesla, a Full Self-Driving is olcsóbb lett

Portfolio
A Tesla az értékesítés visszaesése és a kínai konkurencia miatt is fokozódó árháború közepette, az Egyesült Államok mellett Kínában, Németországban és további országokban is csökkentette autóinak árát, valamint olcsóbbá tette a vezetéstámogató szoftverét (Full Self-Driving) az amerikai ügyfelek számára.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A Tesla árcsökkentéseket hajtott végre több kulcsfontosságú piacon, beleértve Kínát és Németországot is, ami az elektromos járművek iránti csökkenő keresletre és a kínai gyártókkal folytatott árversenyre adott válasznak tekinthető. Az árcsökkentésekre azt követően került sor, hogy a Tesla az első negyedévre az értékesítés visszaeséséről számolt be, amire négy év óta először volt példa.

Elon Musk szerint a Tesla árazásának rugalmasnak kell lennie, hogy alkalmazkodjon a gyártáshoz és a kereslet változásához. A vállalat már több mint egy évvel ezelőtt elkezdte az árak agresszív csökkentését, ami az EV-piaci verseny kiéleződését eredményezte.

Kínában a megújult Model 3 induló ára 14 000 jüannal lett alacsonyabb, így mostantól 231 900 jüanba kerül. Németországban a hátsókerekes Model 3 árát csökkentették 40 990 euróra a korábbi 42 990 euróról. Ezek mellett Európa, a Közel-Kelet és Afrika több országában is hasonló árcsökkentéseket hajtottak végre - közölte a Tesla szóvivője.

Az Egyesült Államokban a Model Y, a Model X, és a Model S árát is 2 000 dollárral csökkentették pénteken, majd szombaton a Full Self-Driving vezetéstámogató szoftver árát 12 ezer dollárról 8000 dollárra vágták vissza.

Az árcsökkentések mellett további események is történtek a cég háza táján, hétvégén Musk elhalasztotta indiai útját, amely során Narendra Modi miniszterelnökkel találkozott volna és potenciálisan bejelentethette volna az dél-ázsiai piacon való megjelenést. Az utazást a Teslán belüli kötelezettségeire hivatkozva törölték.

Múlt héten Musk bejelentette, hogy a cég több mint 10 százalékkal csökkenti globális dolgozói létszámát. Erre azt követően került sor, hogy a Reuters arról írt, hogy a Tesla lemondott a régóta várt olcsó elektromos autó fejlesztéséről, és helyette a robotaxi termékére fókuszál. Musk cáfolta ezeket az állításokat anélkül, de további részleteket nem közölt.

A Tesla árfolyama idén 40,8 százalékot zuhant.

tesla0422

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bull bear tőzsde