Új világbajnokságot indít a FIFA, az Apple szerezheti meg a közvetítési jogokat
Üzlet

Új világbajnokságot indít a FIFA, az Apple szerezheti meg a közvetítési jogokat

Portfolio
A FIFA és az Apple közel áll egy megállapodáshoz, amely a technológiai cégnek globális televíziós jogokat biztosítana egy új, egy hónapig tartó, világbajnoksághoz hasonló tornához, amelyet jövő nyáron tartanának meg először az Egyesült Államokban, írja a The New York Times.

Az amerikai lap úgy tudja, hogy a FIFA és az Apple már áprilisban bejelentheti azt a megállapodást, aminek értelmében az amerikai tech cég világszerte közvetíthetné a FIFA új tornáját. Az egyelőre nem világos, hogy az Apple-lel kötött megállapodás tartalmaz-e ingyenes közvetítési jogokat, vagyis hogy a teljes esemény csak az Apple TV+ előfizetői számára lehet elérhető, vagy a nem előfizetők is nézhetik majd a mérkőzéseket.

A tornát először 2025 június 15. és július 13. között rendezik meg, egy olyan időszakban, amikor jellemzően nem rendeznek nagyobb eseményeket, hogy a játékosok a következő világbajnokság előtt egy évvel pihenhessenek a holtszezonban.

A The New York Times arról ír, hogy a FIFA-nak jelentős költségekkel kell számolnia, ha az eseményt az Egyesült Államokban rendezik meg, hiszen több mérkőzést nagy arénákban rendeznek majd, köztük olyan NFL-stadionokban, amelyeket bérelni kell. A FIFA remélte, hogy sikerül olyan nagy szponzorációs partnereket szereznie, akik hajlandóak kifizetni azt a 100 millió dolláros összeget, amelyet a világbajnokság szponzorai ciklusonként fizetnek, de alig több mint egy évvel az esemény előtt még nem jelentettek be nagyobb szponzort.

A FIFA korábban azt mondta, hogy az esemény neve Mundial de Clubes FIFA lesz, de a csapatoknak most azt mondták, hogy ezt felülvizsgálják.

Címlapkép forrása: lupengyu via Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kasza Elliott-tal

Hormel Foods - kereskedés

Már nem emlékszem, hogy miért figyeltem fel rá, de kb. két hónapja követem. Egy igazi osztalék arisztokrata, 58 éve emel és fizet folyamatosan, de a hozama nem túl magas. Annyi biztos, hogy a ch

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
bear_1