Aggasztó jelentés érkezett a mesterséges intelligenciáról
Üzlet

Aggasztó jelentés érkezett a mesterséges intelligenciáról

Portfolio
A Tudor Pickering Holt elemzőinek jelentése szerint a mesterséges intelligencia adatközpontjainak megnövekedett energiaigénye jelentős mértékben növelheti a földgáz iránti keresletet az évtized második felében.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A Tudor Pickering Holt befektetési bank elemzőinek friss jelentése szerint a mesterséges intelligencia adatközpontok energiaigényének növekedése jelentős mértékben fokozhatja a földgáz iránti keresletet az évtized második felében.

Az előrejelzések szerint akár napi 240 millió köbméter plusz földgázra lehet szükség, hogy kielégítsék ezt a megnövekedett igényt.

Ez az aggodalom különösen az amerikai energia- és technológiai vállalatok körében érezhető. Ők úgy látják, hogy az ország elektromos hálózata nem bővül elég gyors ütemben ahhoz, hogy megfeleljen a mesterséges intelligencia technológiák rohamosan növekvő energiaigényeinek. Ennek eredményeként az adatközpontokat működtető vállalatok egyre gyakrabban kerülik meg a közműszolgáltatókat, közvetlen kapcsolatot létesítve az energiatermelőkkel vagy saját ellátási források kiépítésével.

Az energiatermelés és -tárolás iránti általános keresletnövekedés miatt országszerte megnőtt az új projektek hálózatra csatlakoztatására vonatkozó kérelmek száma is. A Lawrence Berkeley Nemzeti Laboratórium adatai alapján ez a szám 2022-ben 2000 gigawattról 2023-ra 2600 GW-ra emelkedett. A jelentés azt is megjegyzi, hogy ez a földgáz árának jelentős emelkedését eredményezheti.

Az elemzők szerint olyan csővezeték-üzemeltetők, mint a Kinder Morgan, a Williams és az Energy Transfer profitálhatnak leginkább ebből a trendből. Ugyanakkor gáztermelő vállalatok, mint például az EQT és a Chesapeake Energy is előnyös helyzetbe kerülhetnek.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ablakgyár