Döntést hozott az Európai Parlament az ukrán mezőgazdasági termelők védelmében
Üzlet

Döntést hozott az Európai Parlament az ukrán mezőgazdasági termelők védelmében

Portfolio
Az Európai Parlament döntése értelmében 2025. június 5-ig meghosszabbítják az ukrán mezőgazdasági termékek behozatali vámjainak és kvótáinak felfüggesztését, ezzel erősítve Ukrajna gazdaságát és védelmezve az uniós mezőgazdasági termelőket - írta az Európai Parlament közleményében.

A képviselők jelentős többséggel, 428 igen szavazattal, 131 nem ellenében és 44 tartózkodás mellett döntöttek az ukrán mezőgazdasági termékek behozatali vámjainak és kvótáinak felfüggesztéséről szóló rendelet meghosszabbítása mellett. Ez a lépés Ukrajna támogatását célozza, és 2025. június 5-ig érvényes.

Az elfogadott rendelet lehetővé teszi a Bizottság számára, hogy gyorsan cselekedjen és megfelelő intézkedéseket hozzon, amennyiben az ukrán import - mint például a búza - jelentős piaci zavarokat okoz az EU-ban, vagy annak egyes tagállamaiban. A mezőgazdasági termelők védelme érdekében bevezetett intézkedések között szerepel egy "vészfék" mechanizmus is, amely különösen érzékeny termékekre - mint a baromfi, tojás, cukor, zab, dara, kukorica és méz - vonatkozik. Amennyiben ezeknek a termékeknek az importja meghaladja a korábbi időszakokban regisztrált átlagos mennyiségeket, úgy a vámokat újra be lehet vezetni.

A megállapodás részeként a Bizottság vállalta, hogy kezdeményez tárgyalásokat Ukrajnával a kereskedelmi kapcsolatok további liberalizálása érdekében és biztosítja a Parlament aktív részvételét ebben a folyamatban. Sandra Kalniete hangsúlyozta, hogy ezek a kereskedelmi támogató intézkedések erősítik az EU és Ukrajna közötti szolidaritást az orosz agresszióval szemben. Kiemelte továbbá, hogy ezekkel az intézkedésekkel nem csak Ukrajna gazdaságát támogatják, hanem az európai mezőgazdasági termelők érdekeit is védik.

A Tanácsnak még hivatalosan is jóvá kell hagynia ezt a rendeletet.

Címlapkép forrása: Getty Images

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
falcon-9-raketa-space-x-amerikai-egyesult-allamok