Portfolio signature

Hol állhat meg a Tesla esése?

Portfolio
Az elmúlt hónapokban alaposan elbántak a Tesla részvényeivel. A keddi piaczárást követően fogja közzétenni első negyedéves gyorsjelentését Elon Musk cége, éppen ezért megnéztük, hogy hogyan fest jelenleg a technikai kép a Tesla esetében.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Nagyon csúnya, ami a Teslával történik

A tavaly júliusi 299 dolláros csúcshoz viszonyítva már értékének több mint felét vesztette el a Tesla, idén pedig közel 43 százalékos mínuszban van a papír. Legutóbb pedig tavaly január végén állt ilyen alacsony szinten a jegyzés:

tesla0423 (1)

Az esés hátterében áll, hogy:

Egyrészt, a csökkenő marzsok ellenére a vállalatnak továbbra is nagyon erős versennyel kell szembenéznie. A kínai gyártókkal pedig csak agresszív árcsökkentésekkel lehet érdemben felvenni a versenyt, ez pedig a befektetők mellett már az elemzőket is egyre inkább aggasztja. Legutóbb éppen néhány napja jelentett be újabb árcsökkentéseket a gyártó.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés