Lecsapott az EU a TikTokra, lépett a cég
Üzlet

Lecsapott az EU a TikTokra, lépett a cég

Portfolio
A ByteDance benyújtotta a TikTok Lite alkalmazás kockázatértékelését az Európai Unió felügyeleti szerveinek, válaszul arra, hogy a szabályozók aggodalmakat fogalmaztak meg a kiskorúak védelmével kapcsolatban, és a lehetséges szankciókat helyeztek kilátásba - tudósított a Bloomberg.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A ByteDance bejelentette, hogy benyújtotta az általa fejlesztett TikTok Lite alkalmazás kockázatértékelését az Európai Unió felügyeleti szerveihez. Ez a lépés a cég válasza arra, hogy az EU szabályozó hatóságai bírságokkal, és a szolgáltatás részleges betiltásával fenyegetőztek, a kiskorúakat érintő potenciális veszélyekre hivatkozva. Az EU tegnap döntött arról, hogy vizsgálatot indít Franciaországban és Spanyolországban, miután aggodalmak merültek fel a TikTok Lite jutalmazási rendszerével kapcsolatban, amely függőséget okozhat a fiatalok körében.

A vállalat közleménye szerint időben teljesítették a dokumentumok átadásának határidejét. A szabályozók követelése, hogy a ByteDance végezzen el egy alapos kockázatelemzést, amit korábban állításuk szerint elmulasztottak. Ezenfelül az EU tisztviselői április 24-ig adtak időt a vállalatnak, hogy megvédje programját.

Amennyiben nem sikerül megfelelniük az új digitális szolgáltatásokról szóló törvény (DSA) előírásainak, a TikTok akár éves bevételének 1%-át kitevő bírsággal vagy átlagos napi bevételének 5%-át elérő időszakos büntetéssel is szembesülhet. Az amerikai képviselőház már lépéseket tett az alkalmazás anyavállalata ellen is, előírva annak tulajdonrészének elidegenítését.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító