Összeomlottak Kínában az iPhone-eladások, a Covid óta nem volt ilyen
Üzlet

Összeomlottak Kínában az iPhone-eladások, a Covid óta nem volt ilyen

Portfolio
Közel 20 százalékkal zuhantak az első negyedévben az iPhone-értékesítések Kínában. A világ egyik legnagyobb okostelefon-piacán 2020 óta, a Covid-járvány kitörése óta nem szenvedett el ilyen mértékű visszaesést az Apple.

Egy héttel ezelőtt tette közzé negyedéves mobiltelefon-értékesítési statisztikáit az IDC, amelyből kiderült, hogy globálisan 10 százalékkal kevesebb okostelefont adott el az első negyedévben az Apple, miközben a kínai versenytársak szárnyaltak. A Counterpoint Research friss számai szerint különösen gyengén teljesített Kínában az amerikai techóriás, 19 százalékkal kevesebb iPhone-t adott el az Apple az időszakban, ami a Covid-járvány kitörése, vagyis 2020 eleje óta a legnagyobb mértékű visszaesés - írja a Bloomberg.

Mindeközben a Huawei valósággal szárnyalt, közel 70 százalékkal több készüléket adott el Kínában, mint egy évvel korábban. Ebben nagy szerepe volt a Mate 60 okostelefonnak, ami felsőkategóriás chippel és 5G-támogatással jelent meg a piacon. Ez nagy feltámadást hozott el a kínai cégnek, miután a 2019-es amerikai szankciók csaknem tönkretették a mobiltelefon-üzletágat.

Kínában, ahol a teljes mobilpiac 1,5 százalékkal növekedett az első negyedévben, jelenleg az Apple a harmadik, míg a Huawei a negyedik legnagyobb az értékesítések volumenét tekintve.

Az Apple részvényei nem reagáltak komolyabb elmozdulással a hírekre, 0,4 százalékos mínuszban áll a részvény a nyitás előtti kereskedésben.

apple042333

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kiszámoló

Ez történt a héten 0526

Minden tőzsdei befektető az amerikai kamatvágást várja, de egyre valószínűbb, hogy a nyáron sem lesz még kamatvágás, marad a mostani, viszonylag magas dollár alapkamat. A hír hallatára az am

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
ai befektetés mi mesterséges intelligencia