1000 kilométer egy töltéssel - Vadonatúj akkumulátort mutattak be
Üzlet

1000 kilométer egy töltéssel - Vadonatúj akkumulátort mutattak be

Portfolio
Április 25-én a pekingi Auto China 2024 járműipari konferencián mutatta be legújabb fejlesztését a CATL. A Shenxing PLUS egyszeri 4C töltéssel akár 1000 kilométeres távolság megtételére képes, a szupergyors töltésnek köszönhetően pedig mindössze tízperces töltéssel 600 kilométer hatótávolságot ér el.

A CATL a Pekingben megrendezett Auto China 2024 járműipari konferencián mutatta be legújabb fejlesztését, a Shenxing PLUS-t. A szupergyors töltésű LFP (lítium-vas-foszfát) akkumulátortechnológiára épülő innováció 4C szupergyors töltéssel 1000 kilométer feletti hatótávolságot képes elérni, amelynek köszönhetően az utasok egy töltéssel könnyedén megtehetik például a Budapest-Firenze útvonalat.

A vállalat közleménye szerint így a városi közlekedés mellett képes a hosszútávú utazások iránti fogyasztói igényeket is kielégíteni. 

A Shenxing PLUS akkumulátor modulmentes CTP (cell-to-pack) 3.0 technológiára optimalizált struktúrával rendelkezik, amely 7%-kal növeli a tömörítési hatékonyságot. Az anyagok és a szerkezet terén elért áttöréseknek köszönhetően a Shenxing akkumulátorrendszer energiasűrűsége először lépi át a 200 Wh/kg-os küszöbértéket, elérve a 205 Wh/kg-ot, így az 1000 kilométer feletti hatótávolságot könnyedén biztosítja.

A nagy hatótávolság mellett a Shenxing PLUS szupergyors töltést kínál, mindössze 10 perc alatt akár 600 km-es hatótávolságot képes biztosítani. A másodpercenkénti egy kilométeres szupergyors töltési sebességgel a termék egyedülálló az akkumulátorpiacon.

catl akkumulátor
Forrás: CATL

Annak érdekében, hogy a CATL növelje a töltési sebességet a Shenxing PLUS olyan technológiát alkalmaz, amely simább és hatékonyabb energiaátvitelt tesz lehetővé a katód és az anód anyagai között. A vállalat jelentősen bővítette az akkumulátorrendszerben a terminálok túláram felületét és kapacitását is, hogy az a nagy áramerősségű töltés során gyorsan elvezesse a hőt. Ezen felül az újonnan kifejlesztett AI polarizációs modell képes előre jelezni és valós időben szabályozni a töltési áramot, lehetővé téve a gyorsabb és intelligensebb töltést.

Azt is közölte a vállalat, hogy a CATL Kína legnagyobb szupergyors töltőhálózatának kiépítésén dolgozik.

Címlapkép forrása: CATL

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
gazprom oroszország