Az ópioidválsághoz kapcsolódóan büntetőjogi vizsgálat folyik a McKinsey ellen
Üzlet

Az ópioidválsághoz kapcsolódóan büntetőjogi vizsgálat folyik a McKinsey ellen

Portfolio
Az Egyesült Államokban büntetőeljárás zajlik a McKinsey & Co ellen, mivel a vádak szerint a cég fontos szerepet játszott az ópioidválság kialakulásában, tanácsadásaival hozzájárulva a függőséget okozó fájdalomcsillapítók túlzott értékesítéséhez.

Az Egyesült Államokban büntetőeljárás zajlik a McKinsey & Co tanácsadó cég ellen, mivel a vádak szerint a cég fontos szerepet játszik az ópioidválság kialakulásában - közölte a Reuters három, az ügyet ismerő forrásra hivatkozva. A vádak szerint a McKinsey tanácsokat adott a Purdue Pharmának és más gyógyszergyártóknak az ópioid alapú fájdalomcsillapítók értékesítésének növelése érdekében, ami függőséghez és halálesetekhez vezetett.

A vizsgálat arra irányul, hogy a McKinsey részt vett-e bűnszervezet működtetésében, egészségügyi csalásban, valamint akadályozta-e az igazságügyi eljárásokat. Utóbbi a McKinsey azon közzétételével kapcsolatos, hogy kirúgott két partnert, akik kommunikáltak az ópioidokkal kapcsolatos munkájukhoz kapcsolt dokumentumok törléséről - mondták a források.

Az Igazságügyi Minisztérium vizsgálata Washingtonban, Massachusettsben és Virginiában zajlik, és jelenleg tárgyalások folynak a felek között a helyzet rendezése érdekében. A vizsgálat eredménye még nem ismert; lehetséges vádemelés, polgári jogi szankciók vagy az eljárás megszüntetése.

A McKinsey korábban már kötött megállapodásokat összesen közel 1 milliárd dollár értékben az ópioidperes ügyek rendezésére. A cég 2019 óta nem nyújt tanácsadást ópioidokkal kapcsolatos üzleti tevékenységekben. A McKinsey állítása szerint ezek a megállapodások nem tartalmaztak felelősségvállalást vagy a vétkesség beismerését.

A Purdue Pharma, amely szintén érintett az ügyben, korábban bűnösnek vallotta magát bizonyos vádakban és csődeljárás alatt áll. A gyógyszergyártó a tárgyalások során mintegy 10 milliárd dollár értékű rendezést javasolt az ópioidválság miatti peres eljárások lezárása céljából.

Az ügyészség döntése még várat magára, mivel a vizsgálat során jelentős mennyiségű dokumentum áttekintése és konzultációk zajlanak.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító