Ezekkel a chiprészvényekkel lehet most sokat keresni a részvénypiaci guru szerint
Üzlet

Ezekkel a chiprészvényekkel lehet most sokat keresni a részvénypiaci guru szerint

Portfolio
Nem remekeltek mostanában a „fantasztikus hetes” részvények, beleértve a Nvidiát, de a Bank of America részvénypiaci stratégája szerint májusban visszapattanhat a chipszektor - foglalta össze az elemzést a Marketwatch, amely az elemző top pickjeit is megnevezi.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Hektikus kereskedés jellemzi manapság az egykori sztárpapírokat, a „fantasztikus hetest”, ma például a Meta részvényei fogtak padlót a vállalat negyedéves gyorsjelentése után, a befektetők ugyanis attól tartanak, hogy a racionalizálások után ismét költekezésbe kezd a közösségimédia-óriás. A Tesla és az Apple szenved, az Nvidia, amelynek egy hónapja még az 1000 dollárt közelítette az árfolyama, azóta több mint 10 százalékot veszített értékéből.

A szektort övező hangulatot több tényező rontotta, például a stagflációs kockázat, az emelkedő kamatlábak, a geopolitikai feszültségek, a mesterséges intelligencia-sztorival kapcsolatos fáradtság, az olyan iparági barométerektől, mint a tajvani TSMC, vagy az ASML érkező gyengébb rövid távú kilátások. Emellett a keresleti trendek sem alakulnak kedvezően azoknál a termékeknél, amelyek a fő piacot jelentik, mint a telefonok, a személyi számítógépek, vagy az autók.

A Bank of America részvénypiaci stratégája szerint azonban nem kell aggódni, a félvezetők piacán „megszokott”, hogy áprilisban van egy eladási hullám, részben a vállalati gyorsjelentések miatti aggodalmak közepette, májusban általában jobb a helyzet, annyira, hogy a félvezető szektor követő amerikai indexnek jellemzően a második legjobb hónapja az évben. Mindeközben az Nvidia részvényei most kedvező értékeltségi szinteken forognak.

A ciklikus tényezők szintén a pozitív irányban hatnak, a készletszintek normalizálódnak és az értékesítések növekedhetnek, egészen 2026 közepéig.

Ez jellemzően egy 10 negyedévig húzódó felfelé irányuló ciklus, aminek egyelőre a harmadik negyedévében járunk – véli a Bank of America elemzője. Hozzáteszi, hogy enyhülniük kell az autópiaccal és az ipari szektorral kapcsolatos félelmeknek is, mivel hosszú távon az autók iránti kereslet növekedhet az elektromos autók terjedésének köszönhetően.

Az egyedi részvények közül a Bank of America kedvence az NXP Semiconductors a félvezető szektorból, 300 dolláros célárral, miután a társaság részvényei alacsony, mindössze 14-szeres 2025-ös előretekintő P/E rátán forognak.

nxpsemi042

A félvezető alkatrészek a KLA Corporations az elemző top pickje, amit a magas profit marzzsal, és a kevésbé ciklikus bevételekkel indokolt, de az Applied Materials is a kedvencek közé tartozik, bár az elemző hozzáteszi, hogy vannak szabályozói kockázatok a kínai szállításokkal kapcsolatos vizsgálatok következtében.

appliedmat

Az adatközpont szegmensből pedig az Nvidia a Bank of America kedvence, 1100 dolláros célárral.

nvidia0425

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
gazprom oroszország