Portfolio signature

Lekerült a Telekomról az osztalék - Mit érdemes most tenni?

Portfolio
Az idei évben eddig a Magyar Telekom a legerősebb hazai blue chip. Csütörtöktől azonban már osztalékszelvény nélkül forognak a cég részvényei a Budapesti Értéktőzsdén, éppen ezért megnéztük, hogy az osztalékvágást követően hogyan is néz ki a technika kép a Magyar Telekom esetében.
A Magyar Telekom vezérigazgatója, Rékasi Tibor is a vendégünk lesz a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, a cégvezérrel a Magyar Telekommal kapcsolatos fontosabb kérdésekről, a kilátásokról és az osztalékról is beszélgetünk majd. A rendezvényen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A Magyar Telekom a 2023-as pénzügyi éve után 44,7 forintos osztalékot fizet, a kifizetés pedig május 8-án kezdődik majd meg. A cég árfolyama ezt követően ma 2,4 százalékos mínuszban van, úgy, hogy a reggeli nyitást követően még 4 százalék feletti is volt az esés mértéke.

Azóta azonban megérkeztek a befektetők, így a jelenlegi 23 forintos esés közel fele a 44,7 forintos osztaléknak.

telekom0425

Ami a technikai képet illeti, az RSI értékei alapján a Telekom heti és havi charton is túlvettnek mondható, ami alapján már érhet a korrekció, ezt pedig

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés