Nagy Márton személyesen is átadta a kormány ultimátumát
Üzlet

Nagy Márton személyesen is átadta a kormány ultimátumát

Portfolio
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a mai napon hivatalában fogadta a Magyar Ásványolaj Szövetség illetékeseit - jelezte csütörtök esti közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A tárcavezető tájékoztatta a feleket arról, hogy a kormány szerdai ülésén részletesen áttekintette az üzemamanyagpiacon kialakult helyzetet.

Nagy Márton az egyeztetésen ismertette a kabinet döntését: a kormány felszólítja az üzemanyagkereskedőket, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a KSH által objektív módszertannal meghatározott, minden pénteken megjelenő régiós átlaghoz. Erre az üzemanyagkereskedőknek két hét áll rendelkezésükre - emlékeztet a közlemény.

Épp mai cikkünkben mutattuk be részletesen, hogy a legfrissebb bizottsági adatok alapján (amiből a KSH adatsora is táplálkozik) mennyire drága idehaza az üzemanyag. Az általunk számolt átlagok alapján a friss információk szerint a benzin esetében 8 forinttal drágább a hazai üzemanyag. Míg a dízelnél ennél valamivel nagyobb, 10 forintos különbség adódik, részletek cikkünkben:

Érdemes azt is megemlíteni, hogy a független benzinkutasok is reagáltak a kormány felszólítására. Szerintük sem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait veszi alapul. Elemzésünkben mi is erre mutattunk rá.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány az üzemanyagok árát illetően az elmúlt időszakban pozitív elmozdulást azonosított, amelynek következtében a benzin és a gázolaj ára is közeledett a régiós átlagárhoz. A régiós átlagár eléréséhez azonban a gázolaj, de különösen a 95-ös benzin esetében, további árcsökkentési lépésekre van szükség, kizárólag így kerülhető el a kormányzati beavatkozás - olvasható a tárca közleményében, amely megemlíti, hogy a MÁSZ képviselői a megbeszélésen tudomásul vették a kormány lépéseit.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
bull bear tőzsde