Soha nem gyártott le és adott el még ennyi autót a Toyota
Üzlet

Soha nem gyártott le és adott el még ennyi autót a Toyota

MTI
A Toyota Motor, Japán legnagyobb autógyártó vállalata a cég történetében a legtöbb, 9,97 millió autót gyártott gyáraiban világszerte a március végével lezárt 2023-as pénzügyi évben - áll a vállalat honlapján megjelent éves jelentésben.

Az autógyártás ugyan 9,2 százalékkal nőtt éves összevetésben, de nem sikerült teljesítenie azt a tervet, hogy 10,1 millió járművet állítson elő.

A Toyota a 2023-as pénzügyi évben több mint 10,31 millió járművet adott el világszerte, ami szintén a legtöbb a cég fennállása óta.

Az értékesítés 7,3 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. A Toyota szerint stabil volt a kereslet az Egyesült Államokban, az EU-országokban és Japánban, ugyanakkor Kínában - a világ legnagyobb autópiacán - csökkentek az eladások.

A Toyota szerint jelenleg a hibrid benzin-elektromos autók iránt a legnagyobb a kereslet világszerte.

A japán cég egyben jelezte, hogy 2025-ről 2026-ra halasztja el elektromos járművek (EV) gyártásának megkezdését az Egyesült Államokban, és visszafogja a hazai termelést is, hogy biztosítsa a termékbiztonságot és a minőséget, miután ezek miatt több botrány is volt a csoport vállalatainál.

Nemrég egyébként a Portfolio Business podcast vendége volt Varga Zsombor, a Toyota hazai PR-igazgatója. Az autóipari szakembert egyebek mellett kérdeztük a gyártó elmúlt évéről, a különböző hajtáslánc-technológiákról és a cég magyarországi terveiről is. Az interjú meghallgatható a nagyobb podcast platformokon, például a Spotify-on és az Apple Podcasten, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: 

KÖVESS MINKET

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kiszámoló

A kínai szellemvárosok

Kínában több tízmillió üres, gyakran félkész lakás van, a világ végén, ahol senki nem akar és soha nem is fog akarni lakni. (Optimista becslések szerint minden német háztartásnak jutna egy

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
telefonálás