Portfolio signature

Tépni kezdték az Apple részvényeit - Mi folyik itt?

Portfolio
Az Apple negyedéves eredményei és a vállalat előrejelzése is felülmúlta a Wall Street mérsékelt várakozásait, ráadásul az iPhone-gyártó rekord összegű részvény-visszavásárlási programot jelentett be, így a zárás után 6 százalékot ralizott a világ második legértékesebb vállalatának részvényárfolyama.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A friss jelentés alapján az Apple első negyedéves bevétele csökkent, de kevésbé, mint amire az elemzők számítottak, és Tim Cook vezérigazgató szerint a bevételek növekedése a folyó negyedévben visszatér. A vállalat bevétele az első negyedévben 4 százalékkal 90,8 milliárd dollárra csökkent, ami az LSEG adatai szerint felülmúlta az elemzők 90,01 milliárd dolláros becslését.

applerev1

Az első negyedévben az iPhone-eladásokból származó bevétel 10,5 százalékkal 45,96 milliárd dollárra csökkent, szemben a 46 milliárd dolláros elemzői várakozásokkal. Az Apple vezetői februárban azt mondták, hogy az előző év azonos időszakában az iPhone szegmens bevétele egy 5 milliárd dolláros lökést kapott, miután megoldódtak az ellátási lánc pandémia alatt kialakult problémái. Ezt az egyszeri hatást leszámítva az iPhone-értékesítés csak kismértékben csökkent, főleg a kemény verseny miatt, hiszen Kínában például a Huawei piaci részesedést szerzett.

Jó hír, hogy az Apple bevételeinek csökkenése Kínában nem volt olyan meredek, mint amire az elemzők számítottak: a március 30-án véget ért pénzügyi negyedévben 16,37 milliárd dollárt tettek ki, ami 8,1 százalékos csökkenés, és meghaladta a 15,59 milliárd dolláros elemzői várakozást.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés