Venni kell az Opus Global részvényeit az MBH Bank elemzője szerint
Üzlet

Venni kell az Opus Global részvényeit az MBH Bank elemzője szerint

Portfolio
Vételre ajánlja az Opus Global részvényeit az MBH Bank elemzője legfrissebb elemzésében, amelyben a társaság éves jelentésére reflektálnak. A célár 545 forint, ami 46 százalékos felértékelődési potenciált jelent a jelenlegi árfolyamhoz képest.

Az elemzés kiemeli, hogy tavaly az árbevétel 28%-kal, az EBITDA 19%-kal emelkedett, míg a működési eredmény 26%-kal nőtt. A mezőgazdasági szegmens élelmiszeripari ágazatában a bevétel ugyan csökkent, de a hatékonyságjavulás ezt ellensúlyozta, melynek következtében a működési eredmény magasabb lett. A turizmus szegmens bevétele és működési eredménye nagyot nőtt, egybehangzóan a turizmus, mint teljes ágazat fellendülésével. Az energetikai ágazatot (gáz és villamosenergia-elosztás) nagyfokú volatilitás jellemezte, így, bár a bevétel emelkedett, a működési eredmény csökkent, sőt, az aktuális piaci viszonyok miatt a villamosenergiaelosztás átmenetileg veszteséget mutatott.

A jelentés közzétételével egyidőben vezetőség egy új, 2029-ig szóló stratégiai tervet is bemutatott, amely szerint 2022 és 2026 között az EBITDA éves szinten átlagosan 10,7%-kal emelkedik 111 milliárd forintra. 2029-re várhatóan az energetikai üzletág EBITDA-ja lehet a legmagasabb az élelmiszeripar előtt. A menedzsment további célja a konszolidált adózott eredmény 15%-át jelentő osztalék kifizetése. 

Az MBH elemzője kiemeli, hogy modellje alapján, 15 százalékos likviditási és holding diszkontot alkalmazva, a részvény várható egy éves célára 545 forint. Ez a jelenlegi árfolyamhoz képest 45 százalékos felértékelődési potenciált jelent, és az elemző ajánlása vétel.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
chatgpt openai gpt-4o