Élelmiszeripari nagybevásárlással erősít a Gránit Alapkezelő
Üzlet

Élelmiszeripari nagybevásárlással erősít a Gránit Alapkezelő

Portfolio
Az élelmiszeripar területén bővíti befektetési portfólióját a Gránit Alapkezelő Zrt.: az alapkezelő által menedzselt Főnix Magántőkealaphoz tartozó Agrár-Finance Kft. adásvételi szerződést kötött a 2005-ban alapított Kecskeméti Konzerv Kft. megvásárlására. A tranzakció által, amely a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyére vár, emelkedhet a magyar tulajdon aránya a hazai konzerviparon belül.
Mikesy Álmos, a Gránit Alapkezelő elnök-vezérigazgatója ott lesz a Portfolio Property X konferenciánkon. Érdemes regisztrálni!

Az új tulajdonos célja, hogy tőkeerős háttérrel, változatlan szakmai menedzsment irányításával tovább erősödjön a társaság piaci pozíciója, ezzel pedig az alapkezelő mezőgazdasági és élelmiszeripari jelenléte.

Száz százalékban magyar tulajdonba kerül a 2005-ben alapított, mintegy 250 főt foglalkoztató, és 22 milliárd forintos árbevétellel rendelkező Kecskeméti Konzerv Kft., miután adásvételi szerződést kötött a Gránit Alapkezelő Zrt. által menedzselt Főnix Magántőkealaphoz tartozó Agrár-Finance Kft. a korábbi tulajdonosaival a cég megvásárlására - közölte a Gránit Alapkezelő.

A jelentős konzervipari céget a német hátterű M Invest HU Gmbh-tól, valamint öt magyar magánszemély tulajdonosától vásárolja meg az Agrár-Finance Kft., utóbbiak esetében a generációváltás iránti igény is motiválta az értékesítést.

A jelenlegi menedzsmentnek kisebbségi tulajdonrésze marad a társaságban, a tranzakció által pedig a stratégiai fontosságú élelmiszer és konzervipar területén tovább nő a magyar tulajdon arány - olvasható a közleményben.

Célunk, hogy a Kecskeméti Konzerv Kft. szakértelmére és szakmai menedzsmentjének tudására építve, a tőkeerős háttérre támaszkodva tovább erősítsük a társaság piaci pozícióját mind a hazai, mind az exportpiacokon” – mondta Mikesy Álmos, a Gránit Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.

Mikesy Álmos
Gránit Alapkezelő, elnök-vezérigazgató
Mikesy Álmos 2009-ben, a Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon, majd elvégezte a BCE és a Bankárképző bankmenedzser szakirányú továbbképzését,
Tovább
Mikesy Álmos 2009-ben, a Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon, majd elvégezte a BCE és a Bankárképző bankmenedzser szakirányú továbbképzését, Tovább

A megvásárolandó cég vonatkozásában a befektető fontos célja a meglévő munkahelyek megőrzése, a helyi gazdákkal és termelőkkel való együttműködés erősítése, valamint a hosszú távú versenyképes és értékteremtő működés feltételeinek a biztosítása. „A mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén lévő befektetéseinkkel célunk hozzájárulni e stratégiai fontosságú ágazat modernizálásához, a fenntartható működés erősítéséhez és a magyar tulajdon részarányának növeléséhez” – tette hozzá Mikesy Álmos. A tranzakció zárása a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) pozitív elbírálása esetén várható.

Emlékezetes, az alapkezelőnek volt már a mezőgazdaságot érintő tranzakciója a közelmúltban:

Mint ismert, a Gránit Alapkezelőt (korábban Diófa Alapkezelő) a Tiborcz István tulajdonában álló BDPST Capital vásárolta meg két évvel ezelőtt.

Mikesy Álmos, a Gránit Alapkezelő elnök-vezérigazgatója ott lesz a Portfolio Property X konferenciánkon. Érdemes regisztrálni!

Címlapkép: Zöldborsó feldolgozása a Kecskeméti Konzerv Kft. üzemében a cég kapacitásbővítő fejlesztése, az új raktárcsarnok átadóünnepsége napján, 2022. június 21-én. Forrása: MTI Fotó/Bús Csaba

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
kamat